У Кропивницькому скажений кіт покусав дитину і п'ятьох дорослих

У Кропивницькому скажений кіт покусав дитину і п'ятьох дорослих

Укрінформ
У Кропивницькому дитина та п'ятеро дорослих звернулися по медичну допомогу після того, як їх покусав кіт. У лабораторії ветеринарної медицини встановили, що тварина була хвора на сказ.

Про це повідомляє прес-служба Кіровоградського обласного лабораторного центру. 

"В м. Кропивницький 20 жовтня поточного року за результатом експертизи Кіровоградської обласної державної лабораторії ветеринарної медицини підтверджено сказ у кота домашнього, який утримувався у приватній садибі в районі Ново-Миколаївки. Звернулися за медичною допомогою 6 мешканців, з них 1 дитина", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначили в ОЛЦ, усім постраждалим призначено курс профілактичних щеплень проти сказу. На даний час проводяться подвірні обходи для виявлення всіх постраждалих від укусів тваринами, а також профілактичні щеплення проти сказу домашнім тваринам.

Читайте також: У Харкові оголосили карантин через скаженого кота, укушеного кажаном

В установі нагадали, що сказ – небезпечне гостре інфекційне захворювання, яке передається від хворих тварин людям шляхом покусів чи ослинення. Без необхідного лікування захворювання завжди закінчується смертю. Тому в разі отримання укусів, подряпин, ослинення домашніми або безпритульними тваринами для проведення медичного огляду та надання антирабічної допомоги необхідно своєчасно звертатися до травматологічних пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-