Харківська ДТП: у постраждалої є загроза передчасних пологів

Харківська ДТП: у постраждалої є загроза передчасних пологів

Укрінформ
У вагітної харків'янки, яка постраждала в ДТП на Сумській 18 жовтня, де загинули п'ятеро людей, є загроза передчасних пологів.

Про це журналістам розповів заступник головного лікаря по медичній частині Харківської обласної клінічної лікарні Володимир Ярош, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У 29-річної Жанни Власенко, яка перебуває на 24-му тижні вагітності, у зв'язку з отриманими під час аварії травмами є загроза передчасних пологів. Тому вживаються заходи для пролонгації вагітності. Про кесаревий розтин не йдеться, але з урахуванням травми тазу за наявності ознак пологової діяльності цей захід може бути прийнятий", - відзначив Ярош.

За його словами, в консиліумі щодо цієї пацієнтки брали участь фахівці з Києва - нейрохірург, анестезіолог і акушер-гінеколог.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: водія VW взяли під охорону

"Вибрана харківськими лікарями тактика повністю підтверджена. Деякі рекомендації столичних лікарів вже виконані", - додав Ярош.

Що стосується постраждалої, то, за його словами, вона, як і раніше, перебуває в стані нешкідливого для неї і плоду медикаментозного сну: "З дитиною все гаразд. Пацієнтку відвідують чоловік, близькі. Вона отримує всі необхідні медикаменти. Допомогу в лікуванні надали як приватні особи, так і організації, наприклад, футбольний клуб".

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня в центрі Харкова після зіткнення з Volkswagen автомобіль Lexus вилетів на тротуар, де стояли люди. За кермом Lexus RX350, який збив 11 осіб у центрі Харкова, була 20-річна студентка Олена Зайцева. П'ятеро людей загинули на місці, шестеро пішоходів, включаючи вагітну жінку, - в лікарні з серйозними травмами.

В п'ятницю Зайцеву, підозрювану в здійсненні цього резонансного ДТП, взяли під варту на 60 діб без права внесення застави - таке рішення суду в Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-