У Львові продавців у судовому порядку змусили узгоджувати вивіски із мерією

У Львові продавців у судовому порядку змусили узгоджувати вивіски із мерією

Укрінформ
Львівська мерія у судовому порядку добилася від власників магазинів погодження із нею процедури виготовлення паспортів на розміщення вивісок, а також процедури їх демонтажу.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі міськради.

«Львівський апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційні скарги виконкому Львівської міської ради та КП «Адміністративно-технічне управління» на постанову Львівського окружного суду щодо скасування рішення виконавчого комітету Львівської міськради «Про затвердження Порядку розміщення малих архітектурних форм (вивісок) у м. Львові». Цей порядок передбачає обов’язкову процедуру виготовлення та погодження з мерією паспортів розміщення вивісок, а також процедуру їх демонтажу», - зазначили у прес-службі.

Як повідомляв Укрінформ, місцева прокуратура №1 подала позов до Львівського окружного адміністративного суду про визнання протиправним і скасування рішення виконкому Львівської міськради № 1025 від 11.11.2016 «Про затвердження Порядку розміщення малих архітектурних форм (вивісок) у м. Львові». У травні суд скасував рішення мерії, котра в свою чергу подала апеляційну скаргу у Львівський апеляційний адміністративний суд, який і задовольнив її.

Читайте також: У Львові на фестивалі вина й сиру вправлялися у кулінарії під пісні The Beatles

Як пояснили у мерії, постанова виконкому про порядок розміщення малих архітектурних форм визначає загальні вимоги до вивісок: їх розміри, матеріали, колір, стилістику, техніку безпеки, освітлення тощо, а також встановлює чіткий і прозорий механізм їх розміщення на фасадах будівель і процедуру їх демонтажу. Це дає можливість впорядкувати розміщення вивісок, не допускає перенасичення фасадів будівель міста конструкціями, сприяє збереженню автентичності пам’яток архітектури та історичного середовища загалом. Особливо це стосується закладів торгівлі, де реалізують спиртне. З кінця березня працівники КП «Адміністративно-технічне управління» вже демонтували 71 з більш як 100 вивісок зі словом «алкоголь» та 6 рекламних конструкцій алкоголю за 38 адресами у Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-