Сумське ПТУ

Сумське ПТУ "придбало" для дітей неіснуючий боксерський ринг

Укрінформ
Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно підприємця, який продав навчальному закладу неіснуючий ринг, а також бухгалтера та керівника фізичного виховання ПТУ, які підписали відповідні документи та сплатили кошти.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що в грудні 2016 року між фізичною особою-підприємцем та одним із професійно-технічних навчальних закладів міста Суми укладено договір купівлі-продажу боксерського рингу вартістю майже 42 тис. грн. Згодом, відповідно до документів, вказаний ринг установлено в закладі, введено в експлуатацію, складено інвентарну картку та перераховано зазначену суму. Насправді ж це було зроблено лише на паперах, фактично боксерський ринг до закладу поставлено не було”, - розповіла Науменко.

Читайте також: На Львівщині мер потай сам себе преміював

Відтак дії підприємця кваліфіковано за ч.2 ст.191 (привласнення майна), бухгалтер навчального закладу відповідатиме за ч.1 ст.366 (службове підроблення), а керівнику фізичного виховання, як матеріально-відповідальній особі, інкриміновано вчинення правопорушення за ч.1 ст.358 (підроблення документів) КК України.

Слід зазначити, що боксерський ринг у навчальному закладі все ж таки встановлено у вересні цього року. Однак це було зроблено підприємцем, який на той час вже припинив свою діяльність, лише після втручання прокуратури та повідомлення йому про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-