На Сумщині 8 сіл  - досі без газу через помилку в ліцензіях

На Сумщині 8 сіл - досі без газу через помилку в ліцензіях

Укрінформ
Через неузгодженість дій між ПАТ "Укрнафта" та Держгеонадра 8 сіл Сумської області у Роменському та Липоводолинському районі досі залишаються без газу.

"У п’ятницю я був зі своїми двома заступниками в Держпраці України. І виявилося, Держгеонадра в частині наданих "Укрнафті" ліцензій припустилася у документах технічних помилок, через що жителі сіл Роменщини та Липоводолинщини і сьогодні без газу. Якщо Держгеонадра терміново виправить ці помилки, тоді й Держпраці протягом дня видасть технічний відвід і відповідно, "Укрнафта" за день газ увімкне”, - зазначив посадовець.

За словами Клочка, питання це суто бюрократичне, на рівні відповідних виправлень у документах, і воно має вирішитися в Кабінеті міністрів України.

Як повідомлялося,  з 27 червня  ПАТ "Укрнафта" зупинила видобуток вуглеводнів на Анастасівському, Рибальському, Артюхівському та Коржівському родовищах в Сумській області. Причиною стала відмова Державної служби геології і надр України продовжити спецдозволи на вказані родовища. Добовий видобуток на них складає 740 т нафти та конденсату та 803 тис. куб. м газу. Через це внаслідок зупинки ГРС "Артюхівка" газопостачання було припинено до населених пунктів Малі Бубни, Бацмани, Гришино та Локня Роменського району.

Раніше, 4 червня, на Сумщині без газу залишились 4 села у Роменському та Липоводолинському районах через зупинку виробництва на Південно-Панасівському родовищі.

Для відновлення газопостачання мешканці зазначених сіл вдавалися до протестних акцій, зокрема, перекривали автомобільні дороги.

 26 вересня Держгеонадра видало ПАТ "Укрнафта" 9 спецдозволів на користування надрами. Видача відбулася в рамках виконання постанов Окружного адміністративного суду міста  Києва та ухвал Київського апеляційного адміністративного суду, враховуючи постанови про відкриття виконавчих проваджень.

Читайте також: Газопровід до Генічеська можуть збудувати у 2018 році

В результаті ПАТ "Укрнафта" продовжено строк дії спеціальних дозволів на користування надрами на 20 років на таких родовищах, як Коржівське, Козіївське, Заводівське, Південно-Панасівське, Анастасівське, Липоводолинське, Артюхівське, Качалівське, Рибальське, дія яких закінчилась в 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-