На дніпровській СТО знайшли мішок печаток фірм Вілкула і Кº

На дніпровській СТО знайшли мішок печаток фірм Вілкула і Кº

Укрінформ
У Дніпрі під час розшуку краденого авто слідчі виявили мішок печаток фірм Вілкула і Кº причетних до мільйонних оборудок із бюджетними грошима. 

Про це повідомляють “Наші гроші” із посиланням на ухвалу суду від 11 жовтня.

“Намагаючись встановити місцезнаходження розшукуваного автомобіля, 24 червня цього року слідчі провели обшук СТО на вулиці Сергія Нігояна, 100 у Дніпрі, виявивши там автомобіль “Chevrolet Lacetti”. В результаті обшуку автівки та приміщення СТО вилучили низку документів, флеш-носіїв, банківських карток, понад 100 печаток з відтисками найменувань різних приватних фірм, а також господарського та апеляційного судів Дніпропетровської області, комунального підприємства “Аульський водовід”, - йдеться в повідомленні.

Так, в ухвалі засвітились печатки з назвами групи компаній, які фігурували в історії про виведення бюджетних грошей з КП ДОР «Аульський водовід» через сплату роялті.

За матеріалами тієї справи, ДочП «Дніпромашзбагачення» переводило отримані від «Аульського водоводу» кошти на рахунки пов’язаних фірм у вигляді фінансової допомоги.

У приміщенні обшукуваного СТО виявили печатки цих фірм – «Регіонінвестгрупп», ПП «Цесія», ТОВ «Терра консалтінг», ТОВ «Рантьє-Днєпр», «Фуд-Сервіс Дніпро», ТОВ «Гарт», ТОВ «Інвестбудпроект», ТОВ «Фінансова компанія «Альянс»», ТОВ «Агора 2007» тощо.

Кілька перелічених компаній фігурували у справі щодо виведення 30 млн грн з рахунків комунального «Дніпроводоканал» («Дніпрооптбакалія», «Терра консалтінг», «Рантьє-Днєпр», «Агроінвест-Україна»).

Також, слідчі вилучили печатки з відтисками компаній-нерезидентів. Серед таких – кіпрський офшор «Jirtelon commercial LTD», на який сьогодні зареєстроване ТОВ «Сток». Заснували ж «Сток» нині припинені ТОВ «ІРВАГНУ» («Інститут ринкових відносин академії гірничих наук України») та ТОВ «Економіко-правова фірма «Фінаудит».

За даними «Youcontrol», свого часу засновником «Фінаудиту» був міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул. Він також особисто володів часткою у «ІРВАГНУ».

Крім того, в ухвалі зустрічаються назви фірм, пов’язаних із Максимом Романенком, якого у ЗМІ називають ставлеником Олександра Вілкула. Зокрема, торгова біржа «Делипри», зареєстрована на Олександра Новікова та Романа Сорочака. Останній є співвласником ТОВ «Апостолівагромаш», яке раніше було зареєстроване на ТОВ «Рантьє» та згадуваного Максима Романенка.

Читайте також: Комітет виборців оприлюднив ТОП-5 найменш “корисних” для країни нардепів

Бенефіціарами ТОВ «Рантьє» через ТОВ «Фактор Д» та компанію «Парсіфія трейдінг» (Кіпр) є Андрій Шумілов та екс-нардеп, власник «KSG Agro» Сергій Касьянов. Останній є соратником Олександра Вілкула по «Партії регіонів». Крім того, інтереси Касьянова та Вілкула перетинались по діяльності «KSG AGRO», яке раніше було фактично поділене між Віктором Януковича (Юра Єнакієвський – родич Касьянова Олександр Шепелев – Сергій Касьянов) і Ринатом Ахметовим (Олександр Вілкул – Дмитро Шпенов).

В ухвалі засвітились також фірми помічників партнера Вілкула – екс-нардепа-регіонала Дмитра Шпенова. Йдеться про Євгенію Палій та Дмитра Манелюка, які є співзасновниками благодійного фонду Шпенова «Добра справа». Манелюк раніше був учасником ПП «Цесія», крім того, слідчі вилучили кілька банківських карток, зареєстрованих на його ім’я.

Арешт майна відбувся у межах кримінального провадження, відкритого у грудні 2016 року за фактом незаконного заволодіння автомобілем «Geely EMGrand 8» та підроблення печаток і документів. Справу розслідує слідче управління прокуратури Дніпропетровської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-