60 рятувальників транспортували  370-кілограмову жінку до

60 рятувальників транспортували 370-кілограмову жінку до "швидкої"

Фото
Укрінформ
39-річна Оксана страждає на так звану “слонову хворобу” - і на сьогодні її вага становить вже понад 370 кг.

На Житомирщині 60 рятувальників транспортували хвору жінку вагою понад 370 кг до карети швидкої допомоги для подальшого лікування за кордоном. Про це повідомляється на сторінці ДСНС у Facebook.

“Протягом двох останніх місяців житомирськими рятувальниками спільно з Центром екстреної медичної допомоги “Олеся” міста Дніпро розроблявся план заходів щодо транспортування хворої жінки з м. Коростеня на лікування за кордон. Особливість цих заходів полягала в тому, що 39-річна Оксана страждає на так звану “слонову хворобу” - і на сьогодні її вага становить вже понад 370 кг”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що жінці запропонували лікування у місті Хінтерцартен в Німеччині, і Центр екстреної медичної допомоги зголосився доправити туди хвору. “Проте необхідно було ще транспортувати жінку з квартири до машини “швидкої”... Тож медики звернулись по допомогу до місцевих рятувальників. Через вхідні двері помешкання винести Оксану не вдалося, адже ширина двірного отвору виявилася завузькою”, - повідомили у ДСНС.

Коростенські рятувальники спільно з медичним центром виготовили спеціальний пристрій та засоби, а одне з місцевих підприємств надало вивантажувач, за допомогою транспортували хвору через вікно квартири на вулицю. На щастя, квартира Оксани знаходилася на першому поверсі двоповерхового багатоквартирного житлового будинку.

“Понад дві години тривала рятувальна операція, і нарешті жінку помістили до автомобіля швидкої допомоги, який вже найближчим часом доставить її на лікування до Німеччини”, - йдеться у повідомленні.

Фото ДСНС України у Житомирській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-