"Палада" успішно випробувала новітній 120-метровий док

Фото
Укрінформ
Херсонський державний завод "Палада", що входить до складу ДК "Укроборонпром", успішно завершив випробування новітнього композитного автономного плавучого доку "ERENEOS".

Про це повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

“Херсонський державний завод "Палада", що входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", успішно завершив випробування новітнього композитного автономного плавучого доку "ERENEOS" проекту 50478, вантажопідйомністю 7100 тон. Випробування пройшли у акваторії Дніпра, поблизу Херсона 22 жовтня 2017 року”, - йдеться у повідомленні.

Проект плавучого автономного дока був розроблений власним проектно-конструкторським бюро "Палада" і побудований за 14 місяців, під наглядом Американського Бюро судноплавства. Док був спущений на воду на початку жовтня, а вже через три тижні успішно пройшов усі випробування. Цикл випробувань передбачав занурення доку на максимальну глибину 12,2 м та його підйом.

“Незважаючи на складні погодні умови, всі раніше заявлені характеристики плавучого дока були підтверджені представниками власника і Американським бюро судноплавства в процесі випробувань, що є необхідною умовою для сертифікації доку Бюро, який стане першим випадком в історії суднобудування України та діяльності Бюро”, - повідомили в Укроборонпромі.

Читайте також: В Україні тепер виготовляють "свої" стволи для зенітних установок

Довжина стапель-палуби дока – 120 метрів, що перевищує довжину футбольного поля. Глибина занурення доку – 12,2 м. Понтон дока виготовлений з важкого морського залізобетону на основі сульфатостійкого портландцементу, а вежі – з суднобудівної сталі. Таке поєднання матеріалів забезпечує зниження експлуатаційних витрат дока в 2-2.5 раза порівняно з аналогічними сталевими доками рівної вантажопідйомності. Після передачі власнику – кіпрській компанії Multimaine Shipyards Ltd, Cyprus, плавучий док буде відбуксований на Кіпр, де почне роботу в порту Лімассол.

Херсонський державний завод "Палада" – унікальне підприємство України, доки його виробництва успішно експлуатуються в багатьох країнах світу. Серед них – Японія, Південна Корея, Фінляндія, Болгарія, Туреччина, Алжир та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-