Захист водійки Lexus просить про домашній арешт

Захист водійки Lexus просить про домашній арешт

Оновлено
Укрінформ
Адвокат Олени Зайцевої, підозрюваної у скоєнні смертельної ДТП у Харкові, просить про обрання в якості запобіжного заходу тримання під домашнім арештом.

Про це  в ході судового засідання у Київському районному суді Харкова сказала захисник Зайцевої.

"З огляду на великий суспільний резонанс події, просимо про обрання в якості запобіжного заходу домашнього арешту", - сказала адвокат.

Вона також заявила, що запобіжний захід, про який просить прокурор - тримання під вартою - є невиправдано суворим.

Крім того, раніше адвокат заявила, що висунута Зайцевій підозра є необгрунтованою, оскільки учасниками смертельної аварії в Харкові були двоє водіїв, а підозру висунуто лише водію Лексуса Зайцевій.

Перед цим суд відхилив клопотання захисту про перерву та витребування первинних результатів аналізів і продовжив обирати запобіжний захід для Зайцевої.

Читайте також: Захист Зайцевої переконує, що у смертельній ДТП винен водій Volkswagen

Адвокат обвинуваченої наполягає на тому, що "первинний аналіз не виявив у її крові наркотичних речовин", до того ж, захист і сама Зайцева стверджують, що дівчина вжила після аварії заспокійливі засоби для зниження кров’яного тиску.

Прокурор же, зі свого боку, пояснив, що опіати були виявлені в результаті аналізів не крові обвинуваченої, а інших біологічних матеріалів.

Сама Зайцева на суді заявила, що жодного тиску на підозрювану у скоєнні смертельної ДТП у Харкові ні з боку слідчих, ні з боку прокурорів не здійснюється.

На запитання судді підозрювана сказала: "Ні, не здійснюється (тиск – ред.)".

Раніше в ході засідання на уточнююче запитання, чи хтось змушував її визнати вину, підозрювана зазначила: "Ні, визнавати вину мене ніхто не змушує, але були кілька моментів, коли мене заставили також давати кров, коли я була майже непритомна... Я просила слідчого, дуже просила, все-таки викликати мені швидку допомогу, я просила повного медичного обстеження, бо це було необхідно, але мені відмовили у цьому".

Читайте також: Захист водійки Lexus просить про домашній арешт

Адвокат підозрюваної Юлія Козир також заявила, що Зайцева погано себе почуває, зокрема і через отримані внаслідок ДТП травми. Це адвокат використовує як аргумент для того, аби просити суд про обрання більш м’якого запобіжного заходу, ніж тримання під вартою.

Наразі суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-