Пожежну сигналізацію в таборі

Пожежну сигналізацію в таборі "Вікторія" міг відключити персонал - Чечоткін

Укрінформ
Пожежну сигналізацію в одеському дитячому таборі "Вікторія", один з корпусів якого вигорів ущент у ніч на 16 вересня, міг відключити персонал, тому що вона спрацьовувала несанкціоновано.

Про це в інтерв'ю "Цензор. НЕТ" розповів глава Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. 

"Вона (сигналізація - ред.) не обслуговувалася спеціалізованою організацією, що могло поступово привести до технічної несправності. Зараз розглядається, у тому числі, версія про те, що пожежну сигналізацію у "Вікторії" відключив персонал, тому що вона спрацьовувала несанкціоновано", - сказав Чечоткін.

За його словами, перевірка в таборі проводилася 23 червня. На той момент протипожежна сигналізація працювала, "але не була виведена на пульт".

Читайте також: У таборі “Вікторія” ігнорували елементарні заходи пожежної безпеки – поліція

"Про це було записано в акті і приписі. Термін на виправлення ситуації відводився три місяці. Він спливав 23 вересня. Тільки після цього ми могли перевірити виконання припису", - додав Чечоткін.

Він зазначив, що на момент перевірки табору не було виявлено порушень правил пожежної безпеки, які могли б послужити основою для ініціації питання про заборону експлуатації корпусів будівлі. "Пожежна сигналізація як така там працювала", - стверджує чиновник.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі в ніч на 16 вересня спалахнув один з корпусів дитячого табору "Вікторія", в якому на той момент знаходилося більше 40 дітей. В результаті пожежі загинули троє дітей.

За фактом пожежі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

Слідчі Головного управління Нацполіції в Одеській області відпрацьовують три версії виникнення пожежі у "Вікторії": порушення правил пожежної безпеки, займання корпусу через несправність електричного приладу, а також внесення вогню ззовні (підпал), проте ця версія не вважається однією з основних. Можливість теракту не розглядається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-