Молдова відкрила Почесне консульство у Борисполі

Молдова відкрила Почесне консульство у Борисполі

Укрінформ
Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан 19 жовтня відкрив Почесне консульство Республіки Молдова у місті Бориспіль з консульським округом, який охоплює Київську область.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас 1200 кілометрів спільного кордону. Для нас Україна - стратегічно важливий партнер. Ми виступаємо за розширення міжрегіонального співробітництва, тому присутність Молдови в регіонах України дуже важлива для нас», - сказав на урочистій церемонії відкриття Почесного консульства Болбочан.

Посол відзначив, що після певного спаду торговельно-економічного співробітництва між Україною і Молдовою у 2015 році, торік і цього року відбувається його зростання.

«За перше півріччя цього року товарообіг зріс на 35 відсотків. Це свідчить про те, що наші відносини зміцнюються, зростає як експорт, так і імпорт. Це взаємовигідний процес, і Почесне консульство цьому допомагатиме», - зазначив посол Молдови.

Читайте також: Україна і Молдова ухвалили план демаркації кордону на 2018 рік

Він поінформував, що одним із завдань новоствореного Почесного консульства буде розвиток торговельно-економічних зв'язків між нашими країнами, а також співпраця в культурній та гуманітарній сферах.

За словами Болбочана, наразі є домовленість із мером Борисполя Анатолієм Федорчуком про підписання угоди про співробітництво між Борисполем і одним із міст Республіки Молдова.

Він також побажав почесному консулу Олегу Циганенку успіхів у наданні сприяння економічним агентам наших держав у зміцненні і розвитку співробітництва.

Раніше, 28 квітня, Молдова відкрила Почесне консульство у Вінниці, а 21 вересня - у Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-