InformNapalm ідентифікував російські безпілотники в окупованому Луганську

InformNapalm ідентифікував російські безпілотники в окупованому Луганську

Укрінформ
В ході розслідування волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm встановили чергові підтвердження поставок на окуповану частину українського Донбасу російських безпілотних літальних комплексів. 

Зокрема, російські беспілотники “Орлан-10”, “Тахіон” і “Елерон-3СВ” були зафіксовані на базі ТОВ “Лаа-Транс” “Транспеле” в окупованому Луганську.

Розслідування з цього приводу розміщено на сайті InformNapalm.

“Відправною точкою для розслідування став фотознімок, який передав в розпорядження InformNapalm військовий оглядач Дмитро Путята. На знімку зі стендами ми ідентифікували російські БПЛА: “Орлан-10”, “Тахіон” і “Елерон-3СВ”. Волонтери InformNapalm також провели геопозиціонування фото. Місцем зйомки стала відома база ТОВ “Лаа-Транс” “Транспеле”, яка знаходиться в окупованому російськими бойовиками місті Луганську (Україна). На великих майданчиках території даної бази неодноразово фіксувались скупчення російської військової техніки”, - йдеться у повідомленні.

На місці бортового номера БПЛА “Орлан-10” на знімку присутні ледь помітні цифри “..73”. Спираючись на попередні розслідування, волонтери InformNapalm з високим ступенем ймовірності стверджують, що на фото зображений “Орлан-10” з бортовим номером 10273, який належить 83-й окремій десантно-штурмовій бригаді (ОДШБр) ЗС РФ (в/ч 71289, місце постійної дислокації Уссурійськ). Зазначається, що повний номер вони дізналися з відомості про “позаштатні сили і засоби повітряної розвідки” так званого 2-го армійського корпусу “ЛНР” (2-й окупаційний корпус РФ на Донбасі).

“Зазначений борт є пеленгатором зі складу російського комплексу РЕБ РБ-341В “Леєр-3” і вже фігурував в наших розслідуваннях на основі аналізу даних з комп’ютера начальника розвідки другого окупаційного корпусу РФ на Донбасі. Також ми встановили, що екіпаж даного БПЛА складався з кадрових російських військовослужбовців 83-ї ОДШБр: начальник розрахунку БЛА (старший оператор) – старший лейтенант Якеєв Євген Іванович, особистий номер Э-672367; оператор корисного навантаження БЛА – єфрейтор Урекяну Родіон Савович, особистий номер МТ-382941; технік БЛА – рядовий Огли Дмитро Рустамович, особистий номер Ю-771177”, - йдеться у розслідуванні.

Підкреслюється, що зазначені вище факти – не єдиний інцидент передачі високотехнологічних засобів розвідки в розпорядження бандформувань.

Читайте також: Американські військові збиватимуть дрони-шпигуни лазерами

InformNapalm також має в своєму розпорядженні знімок довіреності про передачу 5 російських БПЛА командиру роти радіоелектронної розвідки так званого 1-го армійського корпусу “ДНР” (1-го окупаційного корпусу РФ на Донбасі). Знімок довіреності зроблений 11 грудня 2014 року в 12:19:51. Дата видачі довіреності: 10 грудня 2014 року. Термін дії: 20 грудня 2014 року. У документі зазначено, що так званий “1-й АК ДНР” в особі командира роти РЕР П’ятниці Віталія Едуардовича (документи МО “ДНР” серія С №988) готовий прийняти від 12-го командування резерву Збройних сил Російської Федерації (Новочеркаськ, Ростовська область, в / ч 89462) матеріальні цінності за формою №12, а саме: один комплект комплексу БЛА “Орлан-10”; два комплекти комплексу БЛА “Елерон”; два комплекти комплексу БЛА “Тахіон”.

Наголошується, що на основі аналізу цього фотознімка отримано чергове підтвердження даних про постачання і використання на окупованих територіях окремих районів Луганської та Донецької області України сучасних російських типів озброєнь і техніки.

Станом на жовтень 2017 року міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm в ході власних розслідувань встановила вже 44 типи російської техніки, яка не перебуває на озброєнні української армії та/або не могла стати трофеєм в ході бойових дій на Донбасі. З них 7 типів техніки належать до російських комплексів БПЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-