Поблизу Калинівки вилучили майже 2,5 тисячі вибухонебезпечних предметів

Поблизу Калинівки вилучили майже 2,5 тисячі вибухонебезпечних предметів

Укрінформ
Поблизу Калинівки, де сталася пожежа на складах боєприпасів, відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається. 

Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 23 тис. 657 га території, виявлено та вилучено 2 тис. 494 вибухонебезпечних предмети.

Про це повідомляє ДСНС України.

«Станом на 7 год. 13 жовтня відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається. Зведеним піротехнічним загоном ДСНС України (89 чол. та 33 од. тех.) проводиться очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів у 2-х кілометровій зоні навколо арсеналу. Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 23 тис. 657 га території, виявлено та вилучено 2 тис. 494 вибухонебезпечних предмети. Усього з початку виконання робіт отримано та виконано 435 заявок від населення щодо виявлення вибухонебезпечних предметів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 2 пожежні танки, 2 інженерні машини розгородження МО України, 1 тис. 454 чол. та 283 од. тех.

Читайте також: Вибухи у Калинівці: ДСНС обіцяє повне розмінування до кінця листопада

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 вересня на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. Через надзвичайну ситуацію з небезпечної зони були евакуйовані понад 30 тис. місцевих жителів. Унаслідок НС постраждали дві особи. Вибухи припинилися вранці 28 вересня.

Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення диверсії на території військової частини. Водночас слідчі розслідують чотири основні версії пожежі в Калинівці. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що розмінування території біля Калинівки триватиме до кінця листопада. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-