Дружина Президента передала допомогу постраждалим у Калинівці  ��

Дружина Президента передала допомогу постраждалим у Калинівці

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Марина Порошенко передала допомогу родинам, які постраждали внаслідок пожежі на арсеналі Збройних сил України у Калинівці на Вінниччині.

Про це повідомляється на сайті Глави держави.

 “Дружина Президента України, голова Благодійного фонду Порошенка пані Марина Порошенко відвідала Вінницьку область із робочим візитом. Перша леді України разом із Олексієм Порошенком (народний депутат України, член правління Фонду Порошенка) зустрілися із родинами, чиї будинки зруйновано в ході пожежі на арсеналі Збройних сил України. Під час візиту постраждалим передано гуманітарну допомогу для налагодження соціально-побутових умов”, - йдеться у повідомленні.

 Зазначається, що у результаті трагедії майже 30 тисяч людей із п’яти населених пунктів були оперативно евакуйовані із зони ризику в безпечні місця, що дозволило не допустити людських жертв. У цілому пошкоджено майже 1500 будинків, більшість із яких уже відновлено і люди почали повертатися до звичайного життя. І головне – із 9 жовтня у школах, які потрапили до зони надзвичайної ситуації, відновлено навчальний процес.

Марина Порошенко висловила подяку волонтерам та всім небайдужим громадянам, які згуртувалися та прийшли на допомогу постраждалим під Калинівкою, а також благодійним організаціям із різних областей України, які й досі надсилають гуманітарну допомогу для відновлювальних робіт.

“На сьогодні держава вже профінансувала придбання житла для родин, будинки яких повністю зруйновано. Зі свого боку Благодійний фонд Порошенка передав цим сім’ям все необхідне для того, щоб родини змогли повернутися до комфортного життя. Зокрема, холодильник, газову плиту, мікрохвильову піч, мультиварку, чайник, набір кухонного посуду й столових приборів, пральну машину, пилосос, праску і телевізор”, - йдеться у повідомленні. 

Член правління Фонду, народний депутат України Олексій Порошенко наголосив, що сьогодні наше спільне завдання – відбудувати зруйновані оселі, соціальні об’єкти і дороги. “Ми повинні об’єднати зусилля органів влади, громади, і соціально відповідального бізнесу, щоб максимально швидко все відновити, адже попереду зима. Тому будинки, комунікації і системи життєзабезпечення повинні запрацювати до настання морозів”, - підкреслив народний депутат.

Читайте також: Вибухи у Калинівці: ДСНС обіцяє повне розмінування до кінця листопада

Як повідомлялося, 26 вересня на території військового складу 48 арсеналу ЗСУ (військова частина А1119), розташованого у Калинівському районі Вінницької області,  сталася пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. У 5 км зону надзвичайної ситуації потрапило майже 30 тисяч осіб із 5 населених пунктів. Інформації щодо загиблих внаслідок надзвичайної ситуації не зареєстровано. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-