Укртелеком заявляє, що злочинці залишили без його інтернету три області

Укртелеком заявляє, що злочинці залишили без його інтернету три області

Укрінформ
ПАТ “Укртелеком” заявляє про зловмисне пошкодження оптичних ліній зв'язку в декількох областях.

Відповідне повідомлення розміщене на сайті товариства.

“11 жовтня ремонтні бригади Укртелекому оперативно відновили надання інтернет-послуг у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій областях та в Маріуполі. Зловмисники послідовно протягом кількох годин пошкодили оптичні магістральні канали в Київській та Дніпропетровській областях, що призвело до повного відключення інтернету в трьох областях. У Дніпропетровській області зловмисники також розкопали будівельний колодязь, який розташований у полі, та вийняли муфту. Метою цих дій, очевидно, була не крадіжка, а саме пошкодження національної телекомунікаційної інфраструктури”, - наголошує прес-центр компанії.

Читайте також: Кіберкопи викрили киянина, який незаконно транслював ТБ в інтернеті

У 2017 році Укртелеком зафіксував вже близько 500 випадків пошкоджень оптичного кабелю, що мають всі ознаки цільового відключення зв'язку в східних та південних регіонах України.

"Варто зазначити, що в нинішній ситуації телекомоператори залишаються один на одним з подібними проблемами пошкоджень своїх мереж. Правоохоронні органи, СБУ не кваліфікують такі випадки як диверсії, а оскільки крадіжки не було, то й кримінальні справи не порушуються, – говорить директор з корпоративних комунікацій Укртелекому Михайло Шуранов. – Ми вважаємо, що зараз телекомунікаційна інфраструктура перебуває в зоні особливого ризику".

ПАТ "Укртелеком" є частиною Групи СКМ, яка належить Рінату Ахметову. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-