В Одесі створено спецгрупу поліції з проведення операцій на воді

В Одесі створено спецгрупу поліції з проведення операцій на воді

Фото
Укрінформ
Головне управління Нацполіції в Одеській області створило спеціальну групу поліції особливого призначення, яка проходить навчання та сертифікацію з проведення спецоперацій на воді.

Про це у Фейсбуці повідомляє очільник ГУ Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін.

"Зміцнюємося. Спецгрупа поліції особливого призначення проходить навчання та сертифікацію з проведення спецоперацій на воді, аби у надзвичайних ситуаціях затримувати злочинців та звільняти заручників", - зазначив генерал Головін.

За його словами, особливу увагу поліцейські нового спецпідрозділу приділять підготовці з надання невідкладної медичної допомоги потерпілим внаслідок стихійного лиха.

В Одесі створено спецгрупу поліції з проведення операцій на воді. Фото ГУ Нацполіції в Одеській області

Варто зазначити, що 25 липня поточного року відбувся перший інструктаж групи співробітників поліції, які вийшли патрулювати на велосипедах морську курортну зону Одеси.

Читайте також: У Києві затримали кіднеперів, які вимагали півмільйона

29 вересня очільник Одеського главку поліції повідомив, що в наступному році патрулювання морського узбережжя з травня до середини вересня здійснюватимуть співробітники підрозділу туристичної поліції, який буде створено напередодні турсезону-2019. Екіпажі поліцейського велопатруля, що несли службу в тестовому режимі, показали добрі результати служби. Зокрема, виявлено 15 фактів кримінальних порушень - крадіжки, грабежі, наркотики і спокушання неповнолітніх, перевірили 237 іноземців на предмет законності перебування на території України, затримали одного з іноземців, що перебував у міжнародному розшуку, було надано невідкладну медичну допомогу 56 літнім людям тощо.

"Плануємо оснастити поліцейський велопатруль максимумом технічних засобів: спеціальними станціями, засобами відеоспостереження і бодікамерами, встановимо пункти виклику поліції «тривожна кнопка». Організуємо систему позиціонування патрулів і геолокацію, велосипеди і скутери, а також електронні пристрої з інфраструктурою міста", - додав генерал Головін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-