Прокуратура виявила порушення ще на одному складі боєприпасів

Прокуратура виявила порушення ще на одному складі боєприпасів

Укрінформ
Військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України виявила порушення у сфері використання бюджетних коштів, виділених на облаштування арсеналу озброєння в місті Ічня Чернігівської області.

Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"Встановлено, що у липні цього року командуванням військової частини та комерційною структурою укладено договір щодо проведення ремонтних робіт вантажної платформи в місцях зберігання боєприпасів та інших засобів ураження на загальну суму 199 тис. грн, були перераховані кошти на рахунок виконавця та складено і затверджено акти виконаних робіт, які не відповідають дійсності. Під час огляду територій військової частини з’ясовано, що зазначені роботи на об’єкті не завершені і належний контроль якості та повноти їх виконання комісією військової частини не проводився", - йдеться у повідомленні.

Крім того, були виявлені порушення щодо організації зберігання та розміщення боєприпасів, їх охорони та протипожежної безпеки.

На заступника командира та керівника комісії - начальника зберігання військової частини складено адміністративні протоколи.

Читайте також: Керівник арсеналу в Калинівці знав, що "об'єкт практично беззахисний" - генпрокурор

Водночас військова прокуратура зазначає, що вона не має права перевіряти військові частини та організації на предмет дотримання ними чинного законодавства. У даному ж випадку виконувала доручення в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом диверсії на території 48 Арсеналу міста Калинівка Вінницької області та одночасного вжиття комплексу заходів, спрямованих на усунення порушень на інших складах боєприпасів.

Як раніше повідомляло агентство, ще в 2010-2011 роках Чернігівська обласна рада неодноразово розглядання питання, пов’язані зі зберіганням арсеналу під Ічнею. Зокрема, в червні 2011 р. вона приймала звернення до Президента й Кабінету міністрів, в якому просила виділити кошти на вивезення й утилізацію застарілих боєприпасів. Тоді зазначалося, що неподалік райцентру Ічня знаходиться один із найбільших в Україні складів боєприпасів, де їх зберігається майже 160 тис. тонн. З них 33 тис. т є застарілими і підлягають утилізації. Чи надходило фінансування та чи вживалися необхідні заходи протипожежної безпеки на арсеналі - невідомо.

Фото: vppnr.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-