За зиму майже 50 населених пунктів отримають нове FM-радіо

За зиму майже 50 населених пунктів отримають нове FM-радіо

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує до кінця року виставити на конкурси з розвитку місцевого мовлення частоти в іще 50 населених пунктах України.

Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський під час прес-конференції "Перший етап розвитку місцевого радіомовлення в Україні: результати конкурсу на FM-частоти, плани і перспективи", що відбулась 10 жовтня в Укрінформі.

"За останній час Національна рада для проведення конкурсів на місцеве мовлення замовила на прорахунок більше ста FM-частот. Ми поступово їх отримуємо від Українського державного центру радіочастот після погодження з Генеральним штабом і міжнародної координації. В результаті першого конкурсу було виставлено 22 частоти. До кінця року ми виставимо на конкурси частоти в 50-ти містах і селищах України. Тобто протягом зими близько 50 населених пунктів отримають нові місцеві ефірні радіостанції, а частина проводових  радіостанцій так само зможуть перейти з мовлення "в проводі" на ефірне", - зазначив Костинський.

Зокрема, 14 вересня Нацрада оголосила новий конкурс на розвиток місцевого мовлення, виставивши на нього 12 вільних радіочастот в одинадцяти населених пунктах Вінницької, Київської, Запорізької, Луганської, Львівської, Херсонської, Черкаської та Чернігівської областей. Зі слів Костинського, найбільша кількість частот пропонується у Черкаській і Вінницькій областях, а саме чотири і дві відповідно.

Крім того, Нацрада планує провести ще два "місцевих" конкурси до кінця 2017 року.

Читайте також: Місцеві та регіональні радіо перевиконують мовну квоту – Костинський

"Окремий на 18 частот у дев'яти областях України. Тут лідером буде Сумська область, для якої буде виділено п'ять частот. Також три частоти у Волинській, три в Івано-Фрнаківській, дві частоти у Київській області. У решті регіонів - по одній частоті. Також буде окремий конкурс по Харківській області. Ми плануємо Харківщину "запакувати" повністю місцевим FM-радіомовленням. На цей конкурс планується винести не менше 20 радіочастот у районних центрах і селищах Харківської області", - пояснив Костинський.

Як повідомляв Укрінформ, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 5 жовтня визначила переможців конкурсу на 19 вільних FM-частот для розвитку місцевого мовлення в одинадцяти областях України.

Фото: Олена Худякова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-