У Харкові з сесії міськради силою вивели скандального екс-депутата

У Харкові з сесії міськради силою вивели скандального екс-депутата

Відео
Укрінформ
Охорона Харківської міськради силою вивела колишнього депутата Андрія Лесика із зали, де проходила позачергова сесія.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, конфлікт почався через те, що Лесик зайняв місце серед діючих депутатів, посилаючись на те, що у нього є депутатське посвідчення.

"Пересядьте на місця для гостей", - сказав мер Харкова Геннадій Кернес, звертаючись до Лесика. Коли той відмовився, Кернес наказав охороні вивести його із залу, що і було зроблено, незважаючи на опір Лесика.

Як сказав Кернес у відповідь на обурення депутатів від фракції "Самопоміч", в обов'язки голови сесії входить наведення порядку в залі: "Лесик не є депутатом, бо немає відповідного рішення виборчої комісії. Його повноваження закінчилися за рішенням суду, і його посвідчення не діє з 2016 року".

Читайте також: Справу про теракт біля Палацу спорту в Харкові просили вести російською

Що стосується сесії, то депутати виділили 130 млн грн КП "Харківські теплові мережі" на виконання зобов'язань підприємства перед постачальниками енергоресурсів.

Як стало відомо, з 9 жовтня у Харкові почнуть подачу тепла в лікарні, установи освіти та інші установи соціально-культурного призначення, а з 15 жовтня - в житлові будинки.

Як повідомляв Укрінформ, Андрій Лесик, обраний до міськради в 2015 році від партії "Відродження", здобув популярність підтримкою співпраці з Росією: на масові свята він приходив з георгіївською стрічкою. У травні 2016 року на позачерговій сесії депутати виключила його з фракції "за популізм і самопіар". Пізніше Харківський апеляційний адміністративний суд частково задовольнив його апеляцію, але в міськраді заявили про намір оскаржити рішення в касаційному порядку.

Фото і відео: новинний портал "ГородХ"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-