Непохитна стійкість-2017: Генштаб підбив підсумки

Непохитна стійкість-2017: Генштаб підбив підсумки

Укрінформ
Підсумки практичних дій підрозділів Військово-морських сил Збройних сил України під час командно-штабних навчань "Непохитна стійкість - 2017" у п'ятницю проаналізував з офіцерами різних підрозділів командувач ВМС Ігор Воронченко.

Про це повідомляє прес-служба ВМС ЗС України.

"У ході навчань виконано значний обсяг завдань органами військового управління, з'єднаннями, військовими частинами і підрозділами. При цьому відзначилась Окрема бригада морської піхоти, підрозділи якої висувалися у район виконання завдань комбінованим способом, де у подальшому долали водні перешкоди, захоплювали об’єкти, утримували плацдарми, проводили рейдові дії, захищали та обороняли важливі об’єкти інфраструктури, зокрема, порти, мости і комунікації", - зазначив віце-адмірал Воронченко.

Як наголосив командувач ВМС, "особовий склад бригади діяв, як кажуть, без передиху, відразу після повернення із зони АТО, з паралельною участю підрозділів у міжнародних навчаннях. Чималі напрацювання мають також підрозділи корабельної і авіаційної компоненти".

Водночас навчання висвітлили існуючі резерви у діяльності командирів і начальників різних рівнів. "З урахуванням цього мусимо скорегувати наші подальші дії, за необхідності внести відповідні зміни в організаційно-штатну структуру, і особливо - навчальних закладів, напрацювати ті чи інші рекомендації щодо підготовки особового складу у наступному році", - акцентував командувач ВМС ЗС України.

У ході наради також підбито підсумки бригадного тактичного навчання без бойової стрільби, підсумки проведення практичних дій підрозділами артилерії. Зокрема, оцінку набуття спроможностей тактичними групами кораблів (катерів, суден) дав у своїй доповіді заступник командувача ВМС ЗС України з бойової підготовки контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Читайте також: Муженко розповів про відповідь армії на “Запад-2017”

Як повідомлялося, українські ВМС виконали в рамках командно-штабних навчань «Непохитна стійкість-2017»  поставлені завдання у морі, на суходолі і в повітрі. Метою навчань було нарощування можливостей органами військового управління здійснювати керівництво військами в ході перегрупування, ведення оборонних, стабілізаційних і бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-