Вінниця усміхалася і веселилась: у місті  - фестиваль SmileFest

Вінниця усміхалася і веселилась: у місті - фестиваль SmileFest

Фото
Укрінформ
Вінничанам не завадила веселитися ні похмура осіння днина, ні сильний вітер: у місті першої п’ятниці жовтня з нагоди Всесвітнього дня посмішки провели фестиваль SmileFest.

Весела молодь у кумедних образах пройшла середмістям парадом, організатори улаштували на головній площі Вінниці Smile City, учасники фесту «стендапили», читали вірші для маленьких неслухів та частували смаколиками-сміхоликами. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні у нас відбувається другий міський фестиваль усмішок та позитивного настрою  SmileFest. Вінниця позиціонується як місто доброзичливих людей - «Смайл сіті». І саме з метою утвердження в свідомості вінничан та всієї України ідеї “Вінниця – місто усміхнених людей” взялися за проведення фестивалю. На дійство прийшли понад тисячу учасників - точно вдвічі більше ніж торік. Ми нікого не обмежували за віком, але молодь – активніша, до того ж, сьогодні робочий день. Тому SmileFest  зібрав стільки юних облич, які прийшли в костюмах, які посміхаються і радіють щиро і на повну», - каже співорганізаторка фесту Христина Коваленко.

Хмари, вітрюган, дощ бризкає, а на площі Гагаріна, де зібралися більше тисячі школярів та студентів, гаряче: молодь веселиться! Яскрава фестивальна колона, яка пройшла парадом через центр міста, розтяглася метрів на сто. Тут і «мультяшні» міньйони, і звірята, і пірати та лісова нечисть, миші-танцюристи, хлопчики-мальвіни та «бородаті» дівчатка. І – безліч кульок, прапорців – усе зі смайликом, символом свята. Ними розмахують, а ще співають, танцюють і жартують на ходу. 

Юнак у костюмі дракона настільки увійшов в образ, що солідно просить відійти на узбіччя, щоб часом полум’ям не підсмажити, а малеча поруч тільки регоче. 

Увесь цей строкатий натовп розлився майданом Незалежності, перетвореним на Smile City. Тут безліч цікавих локацій - на всі смаки. Можна постріляти у середньовічному тирі і навчитися шляхетних танців, зробити на згадку аквагрим, або від нової поліції отримати в подарунок «безпекового» смайлика на світловідбивальному елементі. 

Кондитери пригощають «усміхненими» імбирними пряниками, а вигадливі вуличні торгівці годують хот-догами, що смажаться в багажнику старенького «Запорожця».

А для допитливих працюють різноманітні майстер-класи, показують видовищне шоу  дослідники-науковці з «Музею науки» та «Шаленої лабораторії». 

У центрі фестивальної площі – концертна сцена. Тут упродовж свята змінюють один одного творчі колективи, змагаються в дотепності стендапери і запрошують до участі у веселих конкурсах та квестах. Переможцям – призи: квитки у кіно, сертифікати на відвідування кав’ярень і арт-барів, сувеніри і кепки-смайлики. 

Насамкінець SmileFest’у додали поетичного настрою: організатори запросили до Вінниці видатних і талановитих українських письменників-сучасників. Так, для найменших учасників фесту організували  поетичні частування - «Вірші для неслухняників» від Сергія Пантюка в мережі книжкових крамниць. А що гумору є місце в усі часи,  доводили  під час панельної дискусії «Гумор на війні – у пошуках українського Швейка». 

Кульмінацією та власне і завершальною частиною фестивалю став Вечір української іронічної поезії під назвою «Наближення до шедеврів» за участю відомих іроністів Олександра Ірванця та Юрка Позаяка. 

Вінниця усміхалася і веселилась: у місті  - фестиваль SmileFest! 

Антоніна Мніх, Вінниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-