Суд залишив під вартою фігуранта

Суд залишив під вартою фігуранта "справи 2 травня" Долженкова

Укрінформ
Судова колегія Апеляційного суду Одеської області розглянула скаргу адвоката учасника масових заворушень 2 травня 2014 року Сергія Долженкова, якого правоохоронці затримали 18 вересня повторно за підозрою в сепаратизмі.

Суд залишив без змін ухвалу Київського райсуду Одеси про тримання підсудного під вартою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд заслухав доводи сторін захисту та звинувачення й постановив: відмовити у задоволенні скарги підслідчого Долженкова на ухвалу Київського райсуду Одеси про тримання його під вартою терміном 60 діб. Ухвалу суду першої інстанції суд залишив без змін", - озвучив вердикт головуючий суддя Вадим Прібилов.

Судова колегія врахувала доводи прокурора Юрія Богомолова, який заперечив проти задоволення клопотання сторони захисту про звільнення підсудного Долженкова з-під варти. На його думку, скарга подана стороною захисту з метою "затягування часу і перешкоджання розслідуванню".

Як зазначив прокурор, слідство обгрунтовано звинувачує Долженкова в тяжкому злочині - посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене групою осіб за попередньою змовою.     

Суд визнав непереконливими доводи адвоката Ольги Балашової, що її підзахисного Долженкова "незаконно затримано 18 вересня співробітниками СБУ і прокуратури, які не мали на те відповідних повноважень".

Читайте також: Справа 2 травня: Одеський суд розглядає апеляції двох "антимайданівців"

Як повідомлялося, сьогодні Апеляційний суд розглядав скарги адвокатів двох осіб, підозрюваних у сепаратизмі - громадянина РФ Мефьодова та його спільника одесита Долженкова, який раніше служив у структурах МВС.

До забезпечення правопорядку в суді були залучені співробітники СБУ та Нацполіції.

Київський райсуд Одеси обрав Мефьодову і Долженкову 19 вересня запобіжний захід у вигляді тримання під вартою за підозрою у скоєнні злочину за ознаками ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.  За ці дії, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків, винуватці караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-