Справа 2 травня: Одеський суд розглядає апеляції двох

Справа 2 травня: Одеський суд розглядає апеляції двох "антимайданівців"

Фото
Укрінформ
Судова колегія Апеляційного суду Одеської області розглядає скарги адвокатів учасників масових заворушень 2 травня 2014 року Сергія Долженкова і Євгена Мефьодова, затриманих правоохоронцями повторно за підозрою в сепаратизмі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Правоохоронці затримали мого підзахисного Мефьодова на підставі підробленого документа і незаконно доставили до Київського райсуду Одеси. Крім того, я вважаю, що клопотання про обрання запобіжного заходу Мефьодову розглядав "незаконний склад суду", - заявив адвокат Мефьодова Валентин Рибін.

Рибін висловив клопотання витребувати необхідні документи, що стосуються громадянина РФ, з Київського райсуду міста.

У свою чергу, прокурор Юрій Богомолов заперечив проти задоволення клопотання сторони захисту, поданого, на його думку, заради затягування часу і перешкоджання розслідуванню.

Після виходу з нарадчої кімнати головуючий суддя Вадим Прібилов оголосив ухвалу: перенести засідання з розгляду апеляційної скарги на 6 жовтня, коли Апеляційному суду буде надано відповідні матеріали з Київського райсуду міста.

Апеляція по фігурантах "справи 2 травня" проходить під посиленою охороною/ Фото Ніни Ляшонок

Наразі судова колегія розглядає скаргу, подану адвокатом Ольгою Балашовою в інтересах ще одного підсудного - Сергія Долженкова, який, за словами сторони захисту, хворий і потребує медичної допомоги. Також Балашова просила суд  витребувати для розгляду на засіданні "карту руху документів, щоб зрозуміти законність прийняття ухвали судом першої інстанції про взяття підсудного Долженкова під варту".

Судова колегія відхилила клопотання про надання Долженкову невідкладної медичної допомоги і продовжила розгляд скарги по суті. Викладають свої правові позиції сторона захисту і звинувачення.

Варто зазначити, що для забезпечення правопорядку в суд залучені співробітники СБУ та Нацполіції.

Читайте також: Справа 2 травня: Одеський суд знову заарештував двох фігурантів

Як повідомлялося, Апеляційний суд Одеської області відклав 2 жовтня слухання апеляційної скарги ватажка так званої "одеської дружини" Долженкова, якого прокуратура звинувачує у сепаратизмі. Сторона звинувачення звернула увагу суду на залучені до апеляційної скарги адвоката Балашової додаткові матеріали, подані пізніше, з якими не було змоги своєчасно ознайомитись.

Київський райсуд Одеси обрав Мефьодову і Долженкову 19 вересня запобіжний захід у вигляді тримання під вартою за підозрою у скоєнні злочину за ознаками ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.  За ці дії, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків, винуватці караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років.

Долженкову, який раніше служив у структурах МВС, та його спільникові Мефьодову було вручено підозру про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України у залі міського суду Чорноморська, що розглядав резонансну "справу 2 травня".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-