Гройсман попередив місцеву владу: тепло вмикати вчасно і швидко

Гройсман попередив місцеву владу: тепло вмикати вчасно і швидко

Укрінформ
Усю відповідальність за вчасність початку опалювального сезону несуть органи місцевої влади.

Про це заявив у середу на засіданні уряду Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Усю відповідальність за вчасність початку опалювального сезону несуть місцеві органи влади. Ми, як уряд, створили достатні запаси газу, у нас достатньо газу, у нас немає проблем з газом, ціна газу залишається незмінною, тому немає підстав сьогодні говорити про збільшення тарифу на місцях. Електричної енергії достатньо виробляється. З боку уряду жодних проблемних питань немає. Питання в тому, щоб кожен на своєму місці вчасно заповнив систему теплопостачання, завершив ремонтні роботи, а за нашими даними, які нам надали місцеві органи влади, майже 100% готовність уже була по всій території України, що є дуже гарним показником, напевно, за всю історію нашої незалежності. І в умовах фінансової децентралізації всі на місцях мають достатньо ресурсів для того, щоб підготуватися якісно до зими», -  зазначив Гройсман.

Він наголосив на тому, що керівники міст, громад, голови районних і обласних адміністрацій «персонально відповідають за те, щоб все було вчасно». 

«Якщо три доби менше ніж температура +8, розпочинайте опалювальний сезон. Якщо ситуація буде іншою, тоді таких рішень приймати не потрібно. Але вчасно заповніть системи водою. Бо нормативно у нас два тижні відводиться на забезпечення теплом. Це неприпустимо, щоб люди два тижні чекали, поки місцеві влади вийдуть на параметри системи теплозабезпечення. Раніше. Будь ласка, вчасно розпочніть і швидко запустіть. Це технічно можливо», -  підкреслив Прем'єр.

Окрім того, Гройсман наголосив, що техніка також має бути вчасно переобладнана на зимовий режим роботи.  

Читайте також: У яких містах українці найбільше платять за тепло

«Ще одна важлива річ - скоро в Україні буде зима, і буде сніг. І  теж треба бути готовими до того, щоб вся техніка була переобладнана на зимовий режим роботи, і щоб тоді, коли будуть опади, вийшли прибирати вулиці. Щоб не було ніяких несподіванок, як завжди повідомляють ЗМІ  - «несподівано» пішов сніг. Заздалегідь попереджаю: за декілька тижнів, місяців, що буде сніг. Треба бути всім готовими», -  зазначив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-