Вибухи в Калинівці припинилися, небо досі закрите

Вибухи в Калинівці припинилися, небо досі закрите

Укрінформ
У Калинівці відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається. Проте рух повітряного транспорту залишається закритим в радіусі 5 км.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

"Станом на 7 годину 4 жовтня відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 9 пожежних танків, 5 інженерних машин розгородження МО України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що залишається закритим рух повітряного транспорту в радіусі 5 км від м. Калинівка.

Зведеним піротехнічним загоном ДСНС України (101 чол. та 38 од. тех.) проводиться очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів у 10-ти кілометровій зоні навколо арсеналу. Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 18,876 тис. га території, продовжується виконання заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів. Усього з початку виконання робіт отримано та виконано 358 заявок, виявлено та вилучено 998 вибухонебезпечних предметів.

До ліквідації надзвичайної ситуації залучено 1 тис. 543 осіб та 299 одиниць техніки.

Читайте також: Вибухи в Калинівці: Мінфін відкидає закиди Луценка про брак грошей на охорону

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 вересня на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. Через надзвичайну ситуацію з небезпечної зони були евакуйовані понад 30 тис. місцевих жителів.  Вибухи припинилися вранці 28 вересня.

Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення диверсії на території військової частини. Водночас слідчі розслідують чотири основні версії пожежі в Калинівці. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що розмінування території біля Калинівки триватиме до кінця листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-