Пожежа у таборі: слідчі обшукали 14 фірм, що реконструювали

Пожежа у таборі: слідчі обшукали 14 фірм, що реконструювали "Вікторію"

Укрінформ
Співробітники Одеської облпрокуратури та облуправління Нацполіції проводять обшуки на будівельних підприємствах, причетних до реконструкції оздоровчо-спортивного табору "Вікторія", де під час пожежі загинуло троє дітей.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Співробітники облпрокуратури спільно зі слідчими та оперативними працівниками управління Національної поліції проводять близько 20 обшуків на 14 підприємствах у рамках розслідування кримінального провадження за фактом службового підроблення", - сказав обласний прокурор Олег Жученко.

За даними слідства, ці підприємства входять до кола юридичних осіб, які протягом 2015-2016 років здійснювали фінансово-господарську діяльність спільно з генпідрядником щодо реконструкції дитячого табору "Вікторія".

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 16 вересня в Одесі зайнявся муніципальний дитячий оздоровчо-спортивний табір "Вікторія". У корпусі, який зайнявся, було 42 дитини. Троє дітей загинули під час пожежі, ще двоє дістали травми.

Триває досудове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Колишній віце-мер Одеси отримав підозру через пожежу у таборі "Вікторія"

Підозру у службовій недбалості 3 жовтня оголошено екс-віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько, яка, на думку слідства, знала про порушення правил пожежної безпеки, але не вжила заходів щодо укладення договорів на обслуговування високотехнологічних сучасних систем пожежогасіння.

Раніше було взято під варту директора закладу Петроса Саркісяна та старшу виховательку Наталію Янчик. Однак 28 вересня Апеляційний суд Одеської області розглянув скаргу адвоката Янчик і звільнив її з СІЗО, задовольнивши клопотання двох народних депутатів про взяття виховательки на поруки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-