Пожежа у дитячому таборі: Труханов заявляє, що чув

Пожежа у дитячому таборі: Труханов заявляє, що чув "живу"сигналізацію

Укрінформ
У мерії Одеси вирішили провести ревізію зафіксованих інспекторами облуправління ДСНС порушень протипожежної безпеки упродовж попередніх місяців. За підсумками перевірки листування міських установ з рятувальниками мер Геннадій Труханов розпорядився з'ясувати, чи усунуто виявлені недоліки.

Керівників служб та установ, які ігнорували чи відкладали реагування на приписи в довгу шухляду, мер запропонував звільнити з посад, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз триває розслідування причин пожежі у "Вікторії", тому прошу керівників департаментів та управлінь сприяти слідству і нічого не приховувати. Важливо встановити, чому не спрацювала сигналізація, адже об'єкти протипожежної сигналізації були встановлені і прийняті. Я теж був у ніч, коли сталась пожежа, на місці події і чув звукові сигнали від уцілілих корпусів. Воно пищало, воно було живе, воно працювало. Може, я говорю не як фахівець, але це було чутно", - сказав Труханов.

Разом із тим, зауважив міський голова, "потрібно проконтролювати листування з органами ДСНС щодо всіх об'єктів, де були раніше проведені обстеження. Підніміть листування і прочитайте, що вам писали рятувальники, адже в приписах ДСНС можливі неточності або помилки. З'ясуйте, чи усунені недоліки і перевірте всі об'єкти по вертикалі, невиконання приписів не ховати, бо буде ще гірше".

Читайте також: Слідство вивчає хронологію трагедії у таборі "Вікторія" похвилинно

Варто зазначити, що півмісяця тому на нараді в облдержадміністрації  заступник очільника облуправління ДСНС Михайло Вовк пояснив присутнім після виступу мера Труханова, що протипожежна система у "Вікторії" була відключена ще 23 червня. Відповідальну особу закладу за це оштрафували і зобов'язали усунути порушення, проте цього з якихось причин зроблено не було. "А те, що сигналізація "блимала", свідчило якраз "про несправність протипожежної системи", - сказав  Вовк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-