В одеському управлінні юстиції встановили

В одеському управлінні юстиції встановили "тарифи" для хабарів - СБУ

Відео
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили на хабарах керівництво Головного територіального Управління юстиції Одеської області.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби систематично вимагав через своїх підлеглих гроші від учасників виконавчих проваджень за «вирішення питань» на їхню користь під час виконання судових рішень", - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, посадовець встановив "тарифи". Зокрема, зняття розшуку з авто та передача боржнику на відповідальне зберігання коштувало від п’ятисот до двох тисяч доларів США, закриття провадження за формальними підставами - від десяти до тридцяти відсотків від суми боргу. За затягування виконання судового рішення та процедури передачі майна на реалізацію чиновник вимагав до п’ятдесяти відсотків від суми арештованого майна, за активізацію виконавчих дій - від 10 до 20 відсотків суми стягнення.

Читайте також: Вища рада правосуддя дала згоду на арешт судді, затриманого на хабарі

Оперативники спецслужби затримали заступника керівника головного територіального управління юстиції та головного фахівця управління у центрі Одеси після отримання шести тисяч доларів США. Раніше зловмисники отримали першу частину хабара у розмірі п’ятисот американських доларів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Як повідомило кореспондентові Укрінформу джерело в прокуратурі Одеської області, заступника керівника облуправління юстиції - начальника Управління державної виконавчої служби Дениса Боднара затримали увечері 28 вересня.

ЗМІ повідомляють, що затриманий раніше працював на посаді заступника керівника Миколаївського облуправління юстиції, а до Одеси його перевели після того, як громадські автивісти звинуватили у вимаганні 50 тисяч гривень у підприємця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-