Калинівка: 10 тисяч гектарів обстежуватимуть ще два місяці

Калинівка: 10 тисяч гектарів обстежуватимуть ще два місяці

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що територія, яка могла бути уражена пожежею на складах під Калинівкою, становить 10 тисяч гектарів, і на її обстеження рятувальникам знадобиться близько двох місяців.

Про це він розповів під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Роботи розпочаті й вони триватимуть до максимального відновлення. Для того, щоб 10 тисяч гектарів обстежити, нам потрібно буде близько двох місяців. Найближчі території вже обстежені й розміновані, робота буде продовжуватися до кінця листопада, можливо раніше, але всі 10 тисяч гектарів обійдемо кожен сантиметр, щоб жодної загрози не залишити для громадян”, - підкреслив глава уряду.

Він також запевнив, що всі постраждалі внаслідок пожежі на військових складах будинки будуть відновлені.

Водночас Гройсман зауважив, що у разі неможливості швидко відновити навчальний процес у деяких населених пунктах, оперативний штаб прийме рішення, у яких школах тимчасово можна буде розмістити дітей. За його словами, це можуть бути школи, наприклад, Вінниці чи інших територіальних громад області.

Читайте також: Гройсман вимагає покарати винних у пожежі на арсеналі

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 26 вересня в Калинівці на складах озброєння спалахнула пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. З Калинівки і прилеглих сіл було евакуйовано понад 30 тисяч людей. Рятувальники ліквідовували займання 7 житлових будинків.

Для локалізації пожежі та припинення подальшого розповсюдження вогню в ці дні було залучено 24 працівники особового складу, 4 пожежні потяги ПАТ «Укрзалізниця», а загалом – понад 50 працівників залізничної галузі. Особовий склад пожежних потягів, які працюють в епіцентрі події, забезпечений бронежилетами та бронесферами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-