Люди у Калинівці знаходять снаряди на вулицях і подвір’ях

Люди у Калинівці знаходять снаряди на вулицях і подвір’ях

Укрінформ
Поліція Вінничини отримала від мешканців Калинівки понад півсотні повідомлень про виялення боєприпасів на подвір’ях, городах і вулицях.

Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

«Станом на 11.00 до поліції надійшло 51 повідомлення від місцевих жителів про виявлення на подвір’ях, городах та вулицях боєприпасів. Працівники поліції здійснюють охорону небезпечних знахідок до приїзду спеціалістів зі служби надзвичайних ситуації», - зазначили у департаменті.

Крім того, зазначають проавоохоронці, з заявами про крадіжки з їхніх домоволодінь звернулися до поліції шестеро жителів Калинівки. Всі правопорушення мали місце в зоні безпосередньої близькості до епіцентру події. За фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження. Тривають слідчі дії.

Читайте також: Вибухи у Калинівці: снаряди пошкодили понад дві тисячі будинків

Наразі вінницька поліція спільно з нацгвардійцями та рятувальниками продовжують забезпечувати безпеку місцевого населення з метою недопущення правопорушень. Ситуація цілком контрольована, наголосили у департаменті.

За даними поліції, у населені пункти, з яких проводилась евакуація, вже повернулися понад 20 тисяч місцевих жителів. Рух автотранспорту на дорозі Вінниця-Житомир та залізничного транспорту на перегоні Сосонка-Калинівка відновлений. Жодного факту грубого порушення правопорядку не зафіксовано, наголошується у повідомленні.

Як відомо, ввечері 26 вересня в Калинівці на складах озброєння спалахнула пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. З Калинівки і прилеглих сіл було евакуйовано понад 30 тисяч людей. Рятувальники ліквідували займання 7 житлових будинків, у які влучили боєприпаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-