Через НС у Калинівці понад 20 пасажирських потягів змушені

Через НС у Калинівці понад 20 пасажирських потягів змушені "давати гак"

Укрінформ
Через надзвичайну ситуацію у Калинівці затримується більше 20 пасажирських потягів, однак жоден з рейсів не скасовано, ПАТ "Укрзалізниця" забезпечує їх рух в обхід небезпечної території.

Про це заявив у четвер в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, повідомили Укрінформу в прес-службі товариства.

"В умовах надзвичайної ситуації "Укрзалізниця" не відмінила жодного поїзда. Працюємо в посиленому режимі й докладаємо всіх зусиль, щоб пасажири дісталися до місць призначення. Зокрема, на одноколійних ділянках віддаємо перевагу пасажирським поїздам перед вантажними", -  сказав Кравцов.

За його інформацією, через ситуацію в Калинівці наразі затримуються більше 20 пасажирських поїздів. Вони курсують, зокрема, через станції Жмеринка, Гречани, Шепетівку, Козятин, Подільськ, Помічну, Знам'янку, Вапнярку, Миронівку.  О 13:15 28 вересня залізничники відновили рух поїздів на дільниці Сосонка - Калинівка.

Читайте також: Район Калинівки розміновують 50 груп саперів

За інформацією прес-служби, загалом за останні дві доби "Укрзалізниця" була змушена змінити маршрут прямування 85 пасажирських поїздів. Час затримки їх в дорозі складав від 30 хвилин до 14 годин.

Наразі вокзали та станції працюють у посиленому режимі, чергові по станціях та начальники станцій переведені на цілодобовий режим роботи. В "Укрзалізниці" та у філіях товариства також здійснюється постійне чергування керівного складу та відповідальних фахівців.

Для інформування пасажирів на залізничних станціях та вокзалах здійснюються оголошення про час затримки поїздів. У разі необхідності забезпечення пересадки та в очікуванні поїздів, що затримуються, пасажирам надаються послуги з розміщення в кімнатах відпочинку, в першу чергу дітям.

На вокзалах та станціях працюють додаткові квиткові каси для повернення проїзних документів. Станом на ранок 28 вересня пасажири вже повернули 5263 проїзних документів на суму понад 987 тис. грн.

У посиленому режимі також працюють вагонні дільниці з формування пасажирських поїздів для проведення максимально якісного екіпірування.

У прес-службі також нагадали, що 27 вересня для забезпечення перевезення пасажирів залізничники призначили  додатковий поїзд № 901/902 Вінниця – Львів.  Крім того, для пасажирів з дільниці Вінниця, Хмельницький, Тернопіль, які прямували до Перемишля, до складу поїзда № 51/52 Львів – Краків включено додатковий вагон сполученням Львів – Перемишль та організовано пересадку.

Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на військових складах на Вінниччині пожежні поїзди "Укрзалізниці" заправляють водою пожежні танки.

Зважаючи на ситуацію із затримкою потягів, керівник "Укрзалізниці" просить пасажирів із розумінням поставитись до тих непростих умов подорожі, які викликані незалежними від залізничників обставинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-