Голова ДСНС сказав, коли розмінують населені пункти біля Калинівки

Голова ДСНС сказав, коли розмінують населені пункти біля Калинівки

Укрінформ
Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін прогнозує, що вже найближчим часом громадяни, евакуйовані через пожежу на військових складах в Калинівці, зможуть повернутися до нормальних умов життя.

Про це він написав у Тwitter.

"Найближчими днями розмінуємо населені пункти, і громадяни зможуть повернутися до нормальних умов життя", - наголосив він.

За його словами, якщо вибухи припиняться, то до кінця цієї доби буде завершено локалізацію пожежі в Калинівці.

Як повідомлялося, 26 вересня в Калинівці на складах озброєння спалахнула пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. З Калинівки і прилеглих сіл евакуйовано близько 30 тисяч людей.

За фактом здійснення диверсії на території військової частини, дислокованої в Калинівці Вінницької області, військова прокуратура Центрального регіону внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ст. 113 Кримінального кодексу (диверсія). Водночас, головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив у четвер, що на території Вінницької області, де 26 вересня спалахнула пожежа на складах боєприпасів у Калинівці, диверсійних груп слідство не виявило. Даних про безпілотники над складами, про які повідомляли у соцмережах, також не встановлено.

Читайте також: Осередки пожежі у Калинівці досі гасять з літаків і танків

Станом на 7 годину 28 вересня на території військового складу спостерігається поодинока детонація боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-