У Калинівці організовували централізоване харчування для тих, хто залишився

У Калинівці організовували централізоване харчування для тих, хто залишився

Укрінформ
На Вінничині, де вчора ввечері спалахнула пожежа на військовому складі боєприпасів, для людей, які відмовилися залишати епіцентр подій, місцевою владою і волонтерами організовано харчування в будинку культури Калинівки.

Про це голова Калинівської районної ради Василь Поліщук сказав у ефірі телеканалу "112. Україна".

"Магазини не працюють, тому що всі евакуйовані. Але в нас у будинку культури розміщений пункт харчування. Зранку до вечора і волонтери, і ми (представники місцевої влади  - ред.), і керівники сільгосппідприємств звозимо туди продукти харчування. Там близько семи працівників райради та адміністрації роблять бутерброди, чай, каву, є овочі - нормально харчуємо. Думаю, сьогодні вже чоловік 700-800 ми нагодували, і будемо продовжувати", - розповів Поліщук.

За його словами, евакуйовано близько 28 тисяч осіб, у тому числі, за бажанням мешканців, із сіл, які евакуації не підлягали. Водночас у населених пунктах, яким загрожує влучання снарядів, частина людей залишати свої домівки не захотіла.

Читайте також: Біля Калинівки затримали трьох підозрюваних у мародерстві

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Евакуйовано понад 30 тисяч осіб, і евакуація триває, залучено 50 автобусів, 10 карет швидкої допомоги.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ у Facebook, станом на 12 годину на території арсеналу лунають поодинокі вибухи, а їхня інтенсивність, порівняно з нічним часом, значно знизилася. Загрози для місцевого населення немає, запевняють у штабі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-