Справу важкопораненого оператора «Першого Криворізького» перекваліфікували

Справу важкопораненого оператора «Першого Криворізького» перекваліфікували

Укрінформ
Справу важкопораненого оператора криворізького сайту «Перший Криворізький» В’ячеслава Волка перекваліфікували: тепер її розслідуватимуть за статтею про умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень.

Про це повідомив «Перший Криворізький» із посиланням на адвоката В'ячеслава Волка Максима Горелікова. 

«Справу перекваліфікували зі 128 статті Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) на 121 статтю КК. Тепер справу розглядатимуть згідно зі статтею 121 - умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років», - йдеться в повідомленні.

Раніше адвокат повідомляв, що після інциденту під час військових навчань у Кривому Розі було відкрито три кримінальних виробництва за статтею 128 (заподіяння тілесних ушкоджень з необережності), статтею 263 (незаконна зброя) та 172-15 (недбале ставлення до військової служби). При цьому потерпілим Волка визнано лише у двох статтях, визнавати потерпілим у кримінальному провадженні за статтею «недбале ставлення до військової служби» суд відмовився.

Читайте також: Пораненому на навчаннях у Кривому Розі журналісту зробили ще одну операцію

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня у Кривому Розі було поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь в зйомках постановочного кадру під час військових навчань. У нього діагностовано наскрізне вогнепальне поранення шиї, пошкоджено хребет і спинний мозок. Лікарі провели дві складні операції.

Інструктора, який з необережності поранив представника ЗМІ, затримали. У прес-службі Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області повідомили, що в діях 43-річного підозрюваного вбачаються ознаки двох злочинів: необережне тяжке тілесне ушкодження (ст. 128 Кримінального кодексу України) та незаконне поводження зі зброєю (ст. 263 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Міністр оборони України Степан Полторак 17 серпня зустрівся з Інною Волк і запевнив її в готовності Міноборони надавати всебічну допомогу в лікуванні її чоловіка. Військові лікарі-нейрохірурги зі Львова, оглянувши пораненого в Дніпрі, запропонували перевести його у військовий госпіталь до Львова, куди його й перевезли літаком санавіації 28 серпня.

Наразі йому там провели дві успішні операції з видалення осколків з хребта. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-