У Омеляна готові призначити додаткові поїзди у Вінницькому напрямку

У Омеляна готові призначити додаткові поїзди у Вінницькому напрямку

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" буде готова призначити за необхідності додаткові потяги у Вінницькому напрямку, а авіасполучення над епіцентром вибухів у Калинівці буде закрите ще мінімум одну добу.

Про це у коментарі журналістам сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ті потяги, які було необхідно, були спрямовані в обхід. Вибачаємося перед клієнтами УЗ, які користуються пасажирськими сполученнями, за можливі незручності та сповільнення пересування, але це надзвичайна подія, і безпека людей - понад усе", - сказав Омелян.

Він зазначив, що за необхідності будуть призначені додаткові пасажирські потяги, якщо спостерігатиметься підвищений трафік.

Крім того, за словами міністра, було закрите небо над епіцентром вибухів у радіусі 50 км.

Читайте також: На складах у Калинівці зараз лунають лише поодинокі вибухи - Генштаб

"Це обмеження буде тривати ще щонайменше добу. Ми будемо уважно спостерігати за перебігом ситуації. Якщо буде зменшення загрози, будемо реагувати", - зазначив Омелян.

Раніше Укрзалізниця поінформувала, що у Вінницькій області через пожежу на військових складах, що спричинила детонацію боєприпасів, зміненим маршрутом курсують 47 пасажирських поїздів. У цьому зв'язку час їх затримки в дорозі становитиме до понад 5 годин, а окремих поїздів - до 8 годин.

Як повідомлялося, 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Із зони можливого ураження евакуйовано понад 30 тисяч осіб, двоє людей травмовані. Рятувальники ліквідували займання 4 житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Наразі закрито рух автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів-Подільський і залізничний перегін Сосонка - Калинівка.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-