До епіцентру вибухів у Калинівці підібратися неможливо — Шкіряк

До епіцентру вибухів у Калинівці підібратися неможливо — Шкіряк

Укрінформ
У Вінницькій області з населених пунктів поблизу військових складів, де напередодні сталася пожежа з подальшою детонацією боєприпасів, евакуйовано близько 75% населення.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі еквакуйовано приблизно 75% населення, і, справді, деякі люди відмовляються евакуйовуватися, а деякі вже намагаються повернутися до своїх осель», - зазначив Шкіряк.

За його словами, інтенсивність вибухів значно зменшилася, але вони тривають.

«І в епіцентр (вибухів - ред.) наразі зайти не вдається можливим. Це стовідсотковий ризик для життя людини», - наголосив речник міністра МВС.

Читайте також: Антитерористичні навчання у Вінниці згорнули - СБУ

Раніше т.в.о. начальника відділу комунікації ГУ Національної поліції Вінниччини Ірина Добровольська розповіла, що з прилеглих до військових складів населених пунктів уже вдалося евакуювати близько 30 тисяч людей, проте деякі люди відмовляються їхати, і їх доводиться вмовляти.

Як повідомлялося, 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. За попередньою інформацією ДСНС, травмована одна особа, її у стані середньої тяжкості госпіталізовано.

Нині на території військового складу спостерігається пожежа та вибухи різної інтенсивності. Рятувальники ліквідували займання 4 житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Наразі закрито рух автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів - Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка - Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівка.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-