Суд над Штепою: новий браслет, швидка допомога і бійці

Суд над Штепою: новий браслет, швидка допомога і бійці "Азова"

Укрінформ
Ленінський райсуд Харкова допитав трьох свідків захисту у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої у посяганні на територіальну цілісність України та участь у діяльності терористичної групи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Олександр Тананакін.

"Суд допитав у режимі відеоконференції трьох свідків захисту зі Слов'янська. Це лікарі швидкої допомоги, які підтвердили, що Штепа справді була в полоні бойовиків", - зазначив адвокат.

За його словами, Штепа була на суді з новим електронним браслетом.

"Попередній, 2002 року випуску, вийшов з ладу 24 вересня. Весь цей час Штепа, на її наполягання, перебувала під охороною поліцейських, які чергували у неї вдома: підзахисна не хоче, щоб її запідозрили у намірі сховатися", - додав адвокат.

За його словами, у дворі суду та в залі засідання перебували до ста активістів "Азова" з символікою Національного корпусу: "Вони обурювалися зміною запобіжного заходу для Штепи, погрожували. Нам довелося скористатися запасним виходом".

"Чергове засідання суду призначене на 28 вересня. Будуть допитані свідки захисту, їх залишилося до 40 осіб. Форсування розгляду справи радує, адже суд триває вже три роки", - пояснив адвокат.

Читайте також: Адвокат заявляє, що Штепу можуть прослуховувати через браслет

Як повідомляв раніше Укрінформ, 22 вересня Ленінський райсуд Харкова допитав трьох свідків зі Слов'янська, які показали, що під час подій 2014 року Штепа була в полоні у бойовиків, де її били, і що вона прибрала російський прапор з будівлі міськради і встановила український.

На засідання суду прибули до двадцяти активістів "Азова", вони намагалися добитися у суду, на якій підставі Штепі змінили запобіжний захід.

20 вересня Ленінський райсуд за клопотанням захисту змінив запобіжний захід для екс-мера Слов'янська Нелі Штепи: звільнив з-під варти і відправив під цілодобовий під домашній арешт з носінням електронного браслета.

За словами прес-секретаря прокурора Харківської області Віти Дубовик, прокуратура наполягала на продовженні тримання Штепи під вартою: "Кримінальний Кодекс України не передбачає для підозрюваних за ст. 110 інших видів запобіжного заходу. Очікувані ризики актуалізуються у зв'язку зі зміною запобіжного заходу".

15 вересня Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) запросив інформацію від уряду України (копія запиту - адвокату) про поточний стан здоров'я Нелі Штепи, а також про виконання ухвали Жовтневого райсуду Харкова від 14 серпня 2017 року про необхідність надання їй медичної допомоги.

Штепу затримали 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-