Слідство вивчає хронологію трагедії у таборі

Слідство вивчає хронологію трагедії у таборі "Вікторія" похвилинно

Укрінформ
Слідство вивчає хронологію подій під час пожежі у таборі "Вікторія" в Одесі в ніч проти 16 вересня, вже призначено близько шести експертиз.

Про це в ефірі "112 Україна" заявила прес-секретар прокуратури Одеської області Інна Верба.

"Викладено обставини справи, які наразі грунтуються на свідченнях очевидців і співробітників санаторію. Інформація щодо похвилинного ходу подій і безпосередніх дій кожної людини також є предметом дослідження правоохоронних органів у ході досудового слідства. Слідство чекає ще на висновки ряду обов'язкових експертиз", - сказала Верба.

Вона додала, що наразі призначено близько шести експертиз.

Раніше стало відомо, що співробітники табору "Вікторія" в ніч пожежі самотужки намагалися загасити пожежу протягом півгодини і лише потім викликали пожежних. Про це йдеться в рішенні Приморського суду Одеси.

Як повідомлялося, в ніч проти 16 вересня в одеському таборі "Вікторія" сталася масштабна пожежа. На той момент у корпусі, де сталося займання, перебувало 42 дитини. Троє з них загинули, трьох госпіталізовано.

16 вересня до будівлі мерії на Думську площу прийшли батьки дітей, активісти та опозиціонери з вимогою організувати зустріч з мером Трухановим та його заступником. Люди кілька разів намагалися штурмувати будівлю мерії.

18 вересня віце-прем'єр Геннадій Зубко провів в Одесі нараду з представниками ДСНС та місцевої влади у зв'язку із суботньою трагедією. Того ж дня заарештували директора табору і виховательку, яка відповідала за пожежну безпеку. Згодом стало відомо, що у зв'язку з пожежею від посад відсторонено трьох одеських чиновників.

Читайте також: Трагедія в одеському таборі: поліція відкрила третє провадження

20 вересня в Одесі відбувся масштабний мітинг, учасники якого вимагали відставки мера Одеси. Унаслідок зіткнень на Думській площі постраждало понад 30 силовиків. Крім того, 20 вересня пішла у відставку віце-мер Одеси.

Поліція заявила, що експертиза ідентифікувала тіла трьох дівчаток, які загинули внаслідок пожежі в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі. Також поліція Одеси відкрила третє кримінальне провадження за ст. 366 (Службове підроблення).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-