Dnipro ATB Marathon зібрав майже 2 тисячі бігунів

Dnipro ATB Marathon зібрав майже 2 тисячі бігунів

Фото
Укрінформ
В неділю у Дніпрі стартувала масштабна спортивна подія – Dnipro ATB Marathon. Дистанції долали понад 1,7 тисячі легкоатлетів з України, Швейцарії, Угорщини, Великої Британії.

Про це повідомили у прес-службі міськради Дніпра. 

"Я радий, що марафон став доброю традицією для нашого міста. З кожним роком кількість учасників забігів зростає. Стартових пакетів вистачило навіть не для всіх. Хочу ще раз попросити вибачення у містян через перекриття руху. Та ми претендуємо на звання спортивної столиці й маємо підтверджувати це діями", – зазначив міський голова Дніпра Борис Філатов.

Основні дистанції Dnipro ATB Marathon – 42 км, 21 км і 5 км, а також дитячі забіги та "Миля добра".

За словами президента Федерації легкої атлетики Дніпра Марини Філатової, близько 600 спортсменів бігли повний марафон і напівмарафон.

Серед учасників марафону чимало іменитих спортсменів. Зокрема, учасниця чемпіонату світу, переможниця марафонів та напівмарафонів у Європі Катерина Карманенко, багаторазовий чемпіон світу з напівмарафону Василь Карпович, учасниця 24-годинного забігу Маргарита Левицька, учасник марафону на візку Дмитро Васильцов, переможниця Дніпровського марафону та напівмарафону Ганна Печко, президент Федерації легкої атлетики Дніпра Марина Філатова, багаторазовий призер, переможець марафонів та напівмарафонів в Україні та світі Олександр Бабарика.

Читайте також: Парк спортивної слави на Черепановій горі: щоби пам’ятали…

Найстаршому з бігунів – 70 років, наймолодшому – лише два.

Головна траса пролягала від площі Героїв Майдану в бік Льодової арени на Заводській Набережній, а також – у бік жилмасиву Перемога-3 Набережною Перемоги.

Також у рамках цих змагань Дніпро вперше приймає чемпіонат країни з марафонського бігу серед дорослих.

Під час марафону для бігунів працювали дев’ять пунктів гідратації та харчування. Підготували також 2 тис. літрів води, ізотоніки, 1,5 тонни фруктів і печива.

За станом здоров’я спортсменів стежать фахівці 13 карет швидкої допомоги та дев’ять екіпажів Червоного Хреста. Головний приз Dnipro ATB Marathon – 300 тис. грн.

Dnipro ATB Marathon / Фото: М'якшиков Микола. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-