На Вінниччині від граду постраждали 2735 будинків

На Вінниччині від граду постраждали 2735 будинків

Укрінформ
На Вінниччині в постраждалих у четвер від аномальних злив і граду районах оголосили надзвичайну ситуацію регіонального рівня.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

«Ми отримали аномальні погодні умови, коли розмір граду в деяких населених пунктах досягав більше 10 см в діаметрі і вагою 200 грамів. Ці крижані уламки нанесли значної шкоди населеним пунктам області. На даний час постраждали 2735 домоволодінь у 20 населених пунктах. За добу перевищена двомісячна норма опадів, і до понеділка зменшення їхньої інтенсивності не передбачається. На сьогодні ми ситуацію оцінюємо як надзвичайну ситуацію регіонального рівня, бо вона охоплює п’ять районів області», - сказав під час брифінгу перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

За його словами, від негоди постраждали чотири населених пункти у Крижопільському районі, шкоди від стихійного лиха також зазнали у Погребищенському, Тульчинському, Козятинському і частково у Немирівському районах.

Читайте також: Град розміром з куряче яйце випав на півночі Молдови

Наразі обраховуються завдані стихією збитки, адже град побив дахи та скляні шибки, відбулося руйнування доріг, пошкодження дорожніх знаків, ліній електропередач, сталися численні підтоплення у криницях та погребах домоволодінь.

За попередніми даними, тільки збитки щодо пошкодженого шиферу та скла складають 17,5 млн грн. Наразі потреба у шифері для постраждалих районів - 141 тисяча листків. 17 тисяч листків вже поставлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-