Мер Конотопа приїхав у столицю – просити гроші на котельню

Мер Конотопа приїхав у столицю – просити гроші на котельню

Укрінформ
Міський голова Конотопа (Сумська область) Артем Семеніхін прийшов до будинку Кабінету міністрів з проханням допомогти фінансово відремонтувати одну з котелень міста.

Про це він розповів у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Я прошу в Кабінету міністрів субвенцію, оскільки у нас у бюджеті міста є кошти, щоб самостійно відремонтувати цю котельню, але депутати не збираються, то відповідно проект рішення неможливо проголосувати, щоб провести там ремонтні роботи... Надія залишається на те, що Прем’єр-міністр дасть субвенцію з державного бюджету на місцевий у розмірі 3,1 млн гривень, аби ми відремонтували цю котельню", - розповів мер Конотопа.

Він, зокрема, зазначив, що наприкінці минулого опалювального сезону вийшла з ладу котельня, яка опалювала один з мікрорайонів міста, а, щоб купити новий котел, гроші має виділити міська рада.

За його словами, місцеві депутати за більш ніж півроку лише раз зібралися на засідання, але тоді вирішили тільки питання заробітних плат бюджетників.

"Фактично, у мене 11 тисяч чоловік залишиться без опалення — це ціла військова частина, це школа, дитячий садочок і 48 житлових будинків-багатоповерхівок", - сказав Семеніхін.

У цьому зв’язку мер вирішив попросити субвенції чи будь-якої іншої поворотної фінансової підтримки з обласного або державного бюджету, але додав, що голова Сумської ОДА "відмовився взагалі навіть вислухати це питання".

Читайте також: Пішки до Києва: мер Конотопа доніс Порошенку "просякнуте кров’ю і потом" подання

Міський голова Конотопа наголосив, що в разі надання субвенції чи іншого виду фінансової допомоги з державного бюджету зможе відповідні рішення провести своїм розпорядженням і розпочати роботи, не чекаючи на сесію міськради.

Водночас Семеніхін запевнив, що не має наміру "бунтувати, бити вікна, у двері стукати", а просить зустрічі з главою уряду, щоб вирішити проблему 100-тисячного міста.

Як повідомлялося раніше, 5 серпня міський голова Конотопа Артем Семеніхін вирушив пішки до Києва, щоб особисто віднести звернення до Верховної Ради про призначення позачергових виборів Конотопської міської ради та з проханням до Президента Петра Порошенка особисто тримати це питання на контролі. 11 серпня мер передав зазначене звернення до приймальні Адміністрації глави держави.

Натомість самі депутати 31 липня зареєстрували у міськраді звернення до міського голови, де зазначається, що він "не в змозі забезпечити нормальні умови роботи і перетворює сесійні засідання на "політичну виставу".

Ними також було подано заяву до обласної прокуратури і Головного управління поліції в Сумській області про вчинення кримінального правопорушення, де зазначається що міський голова Конотопа погрожує депутатам розправою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-