Поліція назвала ймовірну причину вибуху в Умані

Поліція назвала ймовірну причину вибуху в Умані

Укрінформ
На місці вибуху в Умані працює 5 слідчо-оперативних груп, підліток з Ізраїлю має незначні ушкодження, його здоров'ю нічого не загрожує.

Про це розповів перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін, що перебуває на місці події, повідомляє прес-служба Нацполіції. 

"На місці події зараз працюють п'ять посилених слідчо-оперативних груп поліції. Крім того, їм надаватимуть допомогу фахівці Департаменту карного розшуку Національної поліції України, які прибули до Умані з Києва. У тісній співпраці з українськими поліцейськими перебувають і 17 поліцейських Ізраїлю, які теж знаходяться в Умані. Здоров'ю 13-річного підлітка з Ізраїлю, який незначним чином постраждав від вибуху, нічого не загрожує", - сказав Аброськін.

Він нагадав, що за фактом вибуху, що стався у четвер близько 6 години ранку в Умані, слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство).

«Не можна зараз висувати версію, що це теракт, можна поки що говорити про хуліганство. Більш детально можна говорити після збору і аналізу всієї інформації", - зазначив перший заступник голови Нацполіції.

За його словами, всі елементи предмету, який вибухнув, направлено на експертизу.

Читайте також: Вибух в Умані: є ще один потерпілий, поліція розслідує "хуліганство"

На своїй сторінці у Facebook Аброськін також зауважив, що, за наявною в нього на даний час інформацією, не виключено, що причиною вибуху могло бути необережне поводження невстановленої особи з вибухонебезпечними предметами.

За словами першого заступника голови Нацполіції, наразі в Умані, в мікрорайоні по вул. Пушкіна, знаходяться близько 40 тисяч паломників.

Громадську безпеку тільки у компактному місті їх розташування забезпечують 500 працівників поліціі, а також 17 працівників поліції Ізраїлю. Ситуація повністю контрольована, наголосив Аброськін.

Роботу поліції щодо охорони громадського порядку на місці контролює заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер вранці в м. Умань пролунав вибух. У результаті незначні тілесні ушкодження дістали двоє громадян Ізраїлю – чоловік і його 13-річний син. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-