Пожежа у дитячому таборі в Одесі: мер відсторонив низку чиновників

Пожежа у дитячому таборі в Одесі: мер відсторонив низку чиновників

Укрінформ
Через трагедію в одеському оздоровчому таборі "Вікторія", де загинули в ніч на 16 вересня троє дітей, міський голова Геннадій Труханов відсторонив сьогодні від посад на період слідства ще трьох чиновників міськради.

Таку інформацію Труханов оприлюднив на погоджувальній раді депутатів, повідомила депутат міськради Ганна Позднякова у Facebook

"Щойно на погоджувальній раді стало відомо, мер відсторонив від займаних посад чиновників, у віданні яких був дитячий табір "Вікторія": віце-мера з гуманітарних питань (Зінаїду Цвірінько - ред.), очільника Управління капітального будівництва (Бориса Панова - ред.), керівника міського ДАБКа (Олександра Авдеєва - ред.)", - зазначила Позднякова.

За її словами, до порядку денного завтрашньої сесії міськради також рекомендовано винести питання про створення робочої групи для проведення внутрішнього розслідування причин та обставин, що призвели до трагедії.

Читайте також: Одеський губернатор просить нагородити дітей, які рятували товаришів на пожежі у "Вікторії"

Варто зазначити, що відсторонити від посади очільника міського ДАБКа доручив меру 18 вересня на засіданні оперативного штабу ДСНС віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко.

Як повідомлялося, ще 16 вересня подала заяву про відставку директор Департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневич.

18 вересня суд санкціонував 60-добовий арешт у рамках кримінального розслідування двох посадовців муніципального дитячого табору "Вікторія" - директора закладу Петроса Саркісяна і його помічницю з питань протипожежної безпеки Наталію Янчик.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі в ніч проти 16 вересня загорівся один із корпусів дитячого табору "Вікторія", в якому на той момент перебували понад 40 дітей. Внаслідок пожежі загинули діти: смерть двох дівчаток підтверджена, пошуки третьої тривають, незважаючи на те, що на згарищі були знайдені фрагменти трьох тіл.

За попередніми висновками, причиною займання стало порушення правил пожежної безпеки. 

За фактом пожежі відкрили кримінальне впровадження за ознаками ч. 2 ст. 270 ККУ (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-