Пожежа в Одесі: Зубко доручив відсторонити осіб, які можуть вплинути на слідство

Пожежа в Одесі: Зубко доручив відсторонити осіб, які можуть вплинути на слідство

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко доручив тимчасово відсторонити голову Державної архітектурно-будівельної інспекції міста Одеса на період розслідування трагедії в дитячому таборі "Вікторія", а також усіх інших осіб, які можуть впливати на слідство.

Про це він заявив під час засідання оперативного штабу ДСНС щодо трагічних подій в дитячому таборі "Вікторія", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я зараз дам відповідне доручення голові Державної архітектурно-будівельної інспекції України і вам як міському голові - відстороніть, будь ласка, на час розслідування, голову ДАБІ міста Одеси, щоб він не міг впливати на слідство", - звернувся Зубко до одеського міського голови Геннадія Труханова.

Також урядовець закликав мера Одеси відсторонити віз займаних посад усіх інших осіб, які можуть впливати на слідство.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі в ніч на 16 вересня загорівся один із корпусів дитячого табору "Вікторія", в якому на той момент перебували понад 40 дітей. Внаслідок пожежі загинули двоє дітей, поліція продовжує пошуки третьої дівчинки, яка зникла після пожежі. 

За попередніми висновками, причиною загоряння стало порушення правил пожежної безпеки. За фактом пожежі відкрили кримінальне впровадження за ознаками ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Затримано директора дитячого табору.

Крім того, співробітники поліції затримали і спільно з прокуратурою повідомили про підозру співробітниці табору, яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку.

Читайте також: Трагедія в Одесі: директора табору "Вікторія" арештували без права застави

В управлінні з надзвичайних ситуацій в Одеській області зазначили, що в таборі вже кілька місяців не працювала протипожежна сигналізація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-