Луганське енергетичне об’єднання знеструмило за борги насоси шахти «Кремінна»

Луганське енергетичне об’єднання знеструмило за борги насоси шахти «Кремінна»

Укрінформ
Анонсоване на 13 вересня відключення водоканалів Луганщини за борги сьогодні не відбудеться; Луганське енергетичне об’єднання вирішило перенести відключення боржників на 20 вересня.

Така заява ТОВ ЛЕО оприлюднена сьогодні на сторінці компанії в Facebook

«Це рішення було прийняте в зв’язку з телефонною розмовою, проведеною головою Луганської ОВЦА Юрієм Гарбузом з гендиректором ЛЕО Володимиром Грицаєм. В ході бесіди губернатор повідомив, що перебуває в Києві та запевнив, що питання заборгованості водоканалів вирішиться найближчим часом. Тому й було прийняте рішення перенести заплановані відключення на 20 вересня, а водоканали отримали останній шанс і останнє попередження», - йдеться в тексті заяви.

Водночас вже проведено відключення від електропостачання водовідливного комплексу шахти «Кремінна» ДП «Укршахтгідрозахист», що має борг тільки за активну електроенергію (без штрафних санкцій) в розмірі 263 тис. грн (нараховано в серпні 61 тис. грн, сплачено лише 49 тис. грн). Цей борг з’явився ще в 2014 році й до сих пір влада та профільні відомства нічого не роблять для його погашення.

Читайте також: Обленерго Григоришина через суд скасувало рішення Кабміну щодо боргів "ЛНР"

Відключення насосів шахти «Кремінна», зазначено в заяві, - це доказ серйозності намірів ЛЕО. Енергокомпанія вже не має можливостей «гратися», і якщо до 20 вересня питання боргів водоканалів не вирішиться – вони будуть знеструмлені.

«Більше не буде ніяких шансів, тим більш, що попереду – опалювальний сезон», - сказано в заяві.

Між тим ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», яке входить до сфери контролю російсько-українського олігарха Костянтина Григоришина, досі не перереєструвалось на території, підконтрольній уряду України.

Шахта «Кремінна» закрита через вичерпання запасів вугілля ще на початку 90-х років, але вимушена качати підземні води, щоб не допустити екологічної катастрофи на прилеглій території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-