Справу про про аварію літака під Харковом перекваліфікували на тяжчу статтю

Справу про про аварію літака під Харковом перекваліфікували на тяжчу статтю

Укрінформ
Кримінальне провадження за фактом аварії легкомоторного літак НАРП-1 поблизу села Охоче Нововодолазького району Харківської області перекваліфіковано у зв'язку зі смертю пілота в лікарні.

Так сказав журналістам заступник начальника відділу розслідувань злочинів у транспортній сфері ГУ Нацполіції України в Харківській області Юрій Попельнюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спочатку була кваліфікація за ч.1 ст.281 - порушення правил повітряних польотів, але тепер, у зв'язку зі смертю пілота, справу перекваліфіковано за ч.3 цієї ж статті (діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони спричинили загибель людей. - Ред.) , що передбачає підвищення відповідальності для винного в тому, що сталося - від 5 до 12-ти років ув'язнення", - зазначив Попельнюк.

Він додав, що за попередньою інформацією, пілот не мав дозволу на цей політ. На даному етапі у цій справі нема конкретних обвинувачених, провадження ведеться за фактом аварії.

"Напередодні комісія з Києва завершила дослідження місця катастрофи, на експертизу відправлено проби ґрунту і палива. Допитано двох очевидців, на очах яких літак упав. Керівництво підприємства, де проводив роботи пілот літака, буде викликане на допит найближчим часом", - додав Попельнюк.

Читайте також: Катастрофа ІЛ-76: суд над ватажками "ЛНР" взяв самовідвід

Як повідомляв раніше Укрінформ, 12 вересня в Харківській міській лікарні швидкої допомоги помер від травм 55-річний пілот, доставлений напередодні з місця катастрофи.

11 вересня близько 09:00 у Харківській області розбився одномоторний літак НАРП-1, який обпилював поля хімікатами.

Розслідування було розпочато за ч.1 ст.281, пов'язаною з порушенням правил повітряних польотів (передбачає до трьох років обмеження волі).

За словами держінспектора з авіаційного нагляду за льотною експлуатацією Управління регіональних інспекцій Державіаслужби України Віктора Краснощокова, з невідомих поки що причин літак відразу після зльоту зробив невдалу посадку на полі і був зруйнований. Очевидці стверджують, що літак впав відразу після зльоту гвинтом униз, його загасили за допомогою місцевої пожежної машини.

За даними Державіаслужби, пілотське посвідчення льотчика закінчилося, а льотна придатність літака вичерпалася ще в червні 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-