У Запоріжжі біля офісної будівлі стався вибух

У Запоріжжі біля офісної будівлі стався вибух

Укрінформ
У Запоріжжі у вівторок близько 22.00 стався вибух в районі будівлі по вул. Патріотичній,20, відомого, як «золотий офіс» екс-дивиться по Запорізькому регіону Анісімова.

Інформацію про інцидент "Радіо Свобода" підтвердили у прес-службі Національної поліції регіону.

«Постраждалих немає. Виїхала вибухо-технічна служба та слідчо-оперативна група. Встановлюють обставини інциденту», – повідомила речниця головного управління Нацполіції в Запорізькій області Катерина Людвик.

Читайте також: На Волині вбили 18-річного громадянина США

Із тією ж офісною будівлею на вулиці Патріотичній уже стався схожий інцидент у ніч із 3 на 4 вересня 2015 року. Тоді внаслідок вибуху було пошкоджено перекриття даху будівлі. Поліція розслідувала ту подію за ознаками ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (особливо злісне хуліганство).

Читайте також: У багатоповерхівці Маріуполя стався вибух, є загиблий

У будівлі, біля якої стався вибух, раніше був офіс впливового місцевого бізнесмена Євгена Анісімова, який нині перебуває за межами країни.

Довідка Укрінформу. Євген Анісімов вважався другим "смотрящим" по Запорізькому регіону в період правління Януковича. У 2010- 2013 р.р. за неофіційними даними, під його контролем перебували всі комунальні підприємства Запоріжжя, Енергодара, Мелітополя та низки інших населених пунктів області, відвали металургійних підприємств Балки Середньої, ринки, маршрутні перевезення і т.д. Представники його угруповання також обкладали даниною приватний бізнес і здійснювали рейдерські атаки на великі підприємства регіону. У жовтні 2013 року Анісімов був затриманий УБОЗ ГУ МВС України в Запорізькій області за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч.4 ст.189 ККУ - «Вимагання».

У його офісі та домоволодінні під час обшуків були виявлені пачки грошей з написами, що свідчали про те, що це надходження від запорізьких комунальних підприємств. У січні 2014 року Анісімов, щодо якої була відкрита низка кримінальних проваджень, був звільнений з-під варти і зник. Зараз його місцезнаходження не відомо: як і ряд членів його угруповання він оголошений в міжнародний розшук.

Наприкінці 2016 року прокуратура Запорізької області поширила інформацію про відкриття нового кримінального провадження, в якому фігурують «особи з оточення Є.Анісімова» - в зв'язку з виявленням порушень при відчуженні 268 об'єктів комунальної власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-