Львів`яни видали нову книгу шрифтом Брайля для незрячих дітей

Львів`яни видали нову книгу шрифтом Брайля для незрячих дітей

Укрінформ
Незрячі діти України отримали подарунок від львів`ян – надруковану шрифтом Брайля книгу Катерини Бабкіної «Шапочка і кит». Її випустили співробітники Ресурсного центру Львівської політехніки.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у Ресурсному центрі.

«Організатором проекту є Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка  інвалідів  -  УСІ», який активно публікує літературу шрифтом Брайля і постачає її в кожну область України. Тексти для друку надає «Видавництво Старого Лева», з яким організація тісно співпрацює вже кілька років поспіль», - розповіла директор Центру Оксана Потимко.

За її словами, тираж книги – 50 примірників. Здавалось би – дуже невелика кількість. Але як правило, такі книги друкують від 2 до 15 штук, зрідка, за державні  кошти, тираж досягає 50 – 120 екземплярів.

Читайте також: Марина Порошенко презентувала у Харкові "Книгу Миру"

Видання вже розійшлось у всі обласні центри України, поповнюючи фонди обласних і міських бібліотек, спеціальних шкіл-інтернатів. Книгу також адресно отримають школярі, що навчаються   за програмою інклюзивної освіти у Львівській, Дніпропетровській, Миколаївській, Рівненській,  Хмельницькій, Волинській, Тернопільській, Вінницькій, Херсонській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-