Дракони, танці й ласощі: Маріуполь святкує День міста

Дракони, танці й ласощі: Маріуполь святкує День міста

Фото
Укрінформ
У Маріуполі 10 вересня масштабно відзначають День міста.

Про це у неділю повідомили в Маріупольській міській раді.

Парад комунальної техніки у Маріуполі. Фото: Павло Багмут, Укрінформ

«У Міському саду масштабно відзначають 239 річницю  Маріуполя. Для жителів та гостей міста працюють різноманітні розважальні локації. У святкуванні взяли участь міський голова Вадим Бойченко та заступник голови Донецької облдержадміністрації Віктор Ремський», - йдеться у повідомленні.

На головній алеї парку відпочивальників розважають «живі» фігури та народні майстрині, які представляють свої вироби ручної роботи. Вздовж розташувалися креативні таблички з визначними та цікавими історичними датами Маріуполя.

День міста у Маріуполі mariupolrada.gov.ua

Бажаючі могли придбати все що завгодно: від прикрас до національних оберегів. Для дітей працювали різноманітні майстер-класи з малювання, аквагрим, а на сцені виступали найкращі творчі колективи міста та колуни.

Справжньою «родзинкою» урочистого святкування став фестиваль культур світу. Свої традиції та кухню представляли українці, греки, вірмени, турки та цигани.

Захоплюючі трюки бойового мистецтва продемонстрували вихованці спортивно-патріотичного клубу «Афганець», які здивували присутніх танцями з шаблями, китайським драконом і богатирською силою.

Читайте також: На закритті "Червоної рути" у Маріуполі виступить "ТІК"

Також в рамках акції «Коровай миру» місцева хлібопекарня передала меру Маріполя  випічку з тризубом та гербом міста в знак солідарності та миру в Україні. У  виготовленні короваю взяли участь вихованці Міського дитячого будинку «Центр опіки» та «Ліги майбутніх поліцейських».

Голова міста Бойченко  підкреслив, що у Маріуполь  треба повернути святковий настрій, який завжди панував у місті, «повернути настрій миру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-