Бойовики вдень і вночі гатять по позиціях АТО з гранатометів

Бойовики вдень і вночі гатять по позиціях АТО з гранатометів

Укрінформ
Найгарячішою була ситуація в зоні АТО минулої доби на Маріупольському напрямку, де зафіксували 23 збройні провокації.

Про це поінформував на брифінгу у неділю речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Маріупольському напрямоку минулої доби спостерігалася найбільш напружена ситуація. Протягом ночі бойовики неодноразово відкривали вогонь з легкого озброєння по позиціях українських військових, розташованих в районі Водяного. О 9-й ранку обстріли відновилися і тривали з перервами до кінця доби. Під ворожий вогонь з кулеметів і гранатометів потрапили українські позиції на ділянці фронту Павлопіль - Широкине, також Березове, Богданівка і Старогнатівка. Водночас у Красногорівці бойовики провели короткий мінометний обстріл. Вчора всього на Маріупольському напрямку зафіксовано 23 ворожі збройні провокації", - підкреслив Мотузяник.

Читайте також: Доба в АТО: один боєць загинув, двоє поранені

За його словами, на Донецькому напрямку традиційно вогнева активність російсько-окупаційних сил продовжує спостерігатися у Зайцевому, а також на ділянці фронту Авдіївка - позиція "Шахта Бутовка".

"Бойовики ведуть вогонь як вдень, так і вночі. Близько 22-ої години вони здійснили короткий мінометний обстріл позиції "Шахта Бутовка". Під час усіх інших епізодів порушення режиму тиші з боку бойовиків противник застосовував гранатомети і кулемети. Таким чином всього на Донецькому напрямку сталося 17 ворожих обстрілів", - сказав речник МОУ з питань АТО.

Мотузяник додав, що на Луганському напрямку минулої доби зафіксовано лише один обстріл з боку бойовиків - пізно ввечері вони відкрили вогонь з гранатометів по Кримському.

Як повідомляв Укрінформ, опівночі 25 серпня уздовж лінії розмежування на Донбасі розпочалося перемир'я, про яке домовилися на переговорах "нормандської четвірки" у зв'язку зі початком нового навчального року.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-